Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «902»

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ!
ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝMEDIA
Το ΕΣΡ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου με θέμα την πώληση του «902», ενώ είχαν κληθεί οι εκπρόσωποι της εταιρείας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών του Συμβουλίου.
Είναι εντυπωσιακό, όμως, ότι παρά τησυνεδρίαση του ΕΣΡ, όχι μόνο δεν δόθηκαν απαντήσεις σχετικά με τους νέους ιδιοκτήτεςτου ραδιοτηλεοπτικού «902» και το πρόγραμμα του νέου σταθμού, αλλά το μυστήριο γύρω από τησυναλλαγή και το μέλλον του «902» παράμεινε σκοτεινό και βαθύ!
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Ι. Λασκαρίδης, η σημερινή συνεδρίαση έγινε με σκοπό να ζητήσουν από τον εκπρόσωπο του αγοραστή να τους παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τοπρόγραμμα του σταθμού και από πότε θα αρχίσει να εκπέμπει κανονικά, δεδομένου ότι μέχρι σήμεραεκπέμπει το πρόγραμμα του «902». Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι σιγά - σιγά διαμορφώνεται το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι έτοιμο στις 10 Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στις λεπτομέρειες της πώλησης, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι η ολομέλεια του Συμβουλίου θα συζητήσει το θέμα, αφού ολοκληρωθεί η έρευνα από τον νομικό και οικονομικό σύμβουλο της Αρχής.
Επισημαίνεται ότι χθες (Τρίτη 20/8), ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιος Σούρλας, επισκέφθηκε τον κ. Λασκαρίδη και ενημερώθηκε περί της συμβάσεως μεταβιβάσεως των μετοχών της εταιρίας ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε., ιδιοκτήτριας τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού με τους διακριτικούς τίτλους «902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM», αντιστοίχως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίτιμο της πώλησης ανέρχεται σε 3,7 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Σούρλας ρώτησε τον κ. Λασκαρίδη για το αν είναι ενήμερος ότι η εταιρεία που αγόρασε τον σταθμό έχει έδρα στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, χωρίς , όμως, ο τελευταίος να είναι σε θέση να δώσει μια σαφή απάντηση.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟΝ «902»
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΣΡ για τον «902», η οποία έχει ως εξής:
" Έχει κληθεί ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ» για να παράσχει πληροφορίες περί του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «902 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM» .
Προσήλθε ο δικηγόρος της εταιρείας, Δημήτρης Ράπτης, πληρεξούσιος του νέου Προέδρου του ΔΣτης ως άνω εταιρείας και ενημέρωσε την Ολομέλεια επί των ακολούθων:
Το πρόγραμμα του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού θα μεταβληθεί έως της 10ης Σεπτεμβρίου 2013 και τούτο διότι δεν είναι δυνατή η άμεση μεταβολή των προγραμμάτων.
Σύμφωνα με όρο της συμβάσεως μεταβιβάσεως των μετοχών της εταιρείας, πρέπει να μεταβληθούν οι ως άνω τίτλοι του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού. Οι εν λόγω μεταβολές θα πραγματοποιηθούν έως της ως άνω ημερομηνίας και θα ενημερωθεί περί τούτου εγγράφως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεοράσεως. "
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου