Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ 8 ΝΟΣ/ΜΕΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8: 4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Ξεκίνησε ήδη το σχέδιο της εκκένωσης 8 Νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μέχρι τέλους του χρόνου θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ μέσω της περίφημης «κινητικότητας», η οποία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις.
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων στα νοσοκομεία της Αθήνας, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στη Θεσσαλονίκη και η αλλαγή χρήσης τους, καθώς και η μεταφορά των ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.
Από χτες το πρωί, οκτώ συντονιστές του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) βρίσκονται στα παραπάνω νοσοκομεία, προκειμένου να καταγράψουν τους νοσηλευόμενους ασθενείς και να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους σε άλλες κλινικές.   Από αύριο, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία  Ενώσεων  Νοσοκομειακών  Γιατρών Ελλάδας), «είναι εγκληματικό να διαλύονται Νοσοκομεία και εκατοντάδες Κλινικές του ΕΣΥόταν η προσέλευση ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας υπερβαίνει το 40%, όταν είναι κλειστά 170 κρεβάτια ΜΕΘ και κινδυνεύουν κάθε μέρα 40 διασωληνωμένοι ασθενείς που μένουν εκτός Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας, όταν η αναμονή στα επείγοντα ξεπερνά πολλές φορές τις 8 ώρες και όταν το ραντεβού σε Τακτικά Ιατρεία του ΕΣΥ ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τον ένα χρόνο.
Ο κ. Γεωργιάδης εκφωνώντας το σκονάκι που του διοχέτευσε η τρόικα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως κλείνοντας Νοσοκομεία κάνει την περίθαλψη καλύτερη!
Ποιος τον πιστεύει;».
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ήδη γιατροί και εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός πολέμου με 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας και κάλυψη με 24ωρη κινητοποίηση για τα Νοσοκομεία της περιφέρειας, την Παρασκευή 23-8-2013.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία προκηρύσσει 4ωρη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 23-8-2013 από 11πμ έως 3μμ. Ταυτόχρονα καλύπτει με 24ωρη κινητοποίηση τα Νοσοκομεία της περιφέρειας που με αποφάσεις τους ζητούν κάλυψη για τη συμμετοχή στην απεργία και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 12 κάτω από το Υπουργείο Υγείας.
Τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου θα συνεδριάσουν αντίστοιχα η Ε.Ε. και το Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Πέμπτη 23 Αυγούστου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου