Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ(6/8) ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΥΝΙΔΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ»
Η κυβέρνηση δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθείπαρά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις δήλωσε χτες, Τρίτη (6/8), ο Ραχντ Γκανούσι, Πρόεδρος του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα, το οποίο ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού της Τυνησίας, τη στιγμή που η χώρα βιώνει μια νέα πολιτική κρίση, η οποία πυροδοτήθηκε με αιχμή τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του αντιπολιτευόμενου «Λαϊκού Μετώπου» Μουχάμαντ Μπράχμι, σχεδόν έξι μήνες μετά τη δολοφονία του Σόκρι Μπελαΐντ, επικεφαλής του συγκεκριμένου σχηματισμού.

Ο Πρόεδρος του Ενάχντα, σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι οι απαιτήσεις των διαδηλωτών «για παραίτηση της εκλεγμένης κυβέρνησης» είναι «υπερβολικές» και πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να προκαλέσουν ανατροπή της κυβέρνησης μόνο σε «δικτατορικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατίες»!!!

Η αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση τόσο για το ότι δεν αντιμετωπίζει αποφασιστικά, αλλά αξιοποιεί, τις ακραίες ισλαμιστικές ομάδες, ώστε να δικαιολογεί την ύπαρξη του «Ενάχντα», καθώς και την καθυστέρηση που παρουσιάζει αναφορικά με την εκπόνηση του νέου Συντάγματος, ζητά τη διάλυση της παρούσας κυβέρνησης και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος εθνικής ενότητας και την άμεση προκήρυξη νέων εκλογών μετά από τη διάλυση της παρούσας συντακτικής Βουλής. Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν νέες μαζικές κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του πολιτικού της αντιπολίτευσης Τσόκρι Μπελάιντ.
ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΥΝΗΣΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Δεκάδες χιλιάδες Τυνήσιοι κατέβηκαν το βράδυ της Τρίτης στους δρόμους στο κέντρο της Τύνιδας με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης, στην μεγαλύτερη κινητοποίηση που πραγματοποιεί η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα της Τυνησίας από τότε που άρχισε η πολιτική κρίση στην χώρα πριν από δύο εβδομάδες.
Η αντιπολίτευση ζητεί την απομάκρυνση της κυβέρνησης και την διάλυση της μεταβατικής Συντακτικής Συνέλευσης, η οποία απέχει μόλις μερικές εβδομάδες από την ολοκλήρωση ενός σχεδίου Συντάγματος και ενός νέου εκλογικού νόμου.
Αυτή η διαδήλωση γίνεται έξι μήνες μετά την δολοφονία του αριστερού πολιτικού Σόκρι Μπελαΐντ, του ενός εκ των δύο πολιτικών της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην χώρα.
Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου