Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

51η ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Για 51η ημέρα συνεχίζεται ο αγώνας εργαζομένων της ΕΡΤ και χιλιάδων αλληλέγγυων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.  Μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τις αναίτιες προσαγωγές με τις οποίες αντιμετώπισε η κυβέρνηση την ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μαύρο στην ΕΡΤ στον Υμηττό, εννέα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Έξω απο τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκανεργαζόμενοι της ΕΡΤ και κόσμος που απαιτούσε την άμεση απελευθέρωση των 9 προσαχθέντων. Μεκατασκευασμένο και εκδικητικό κατηγορητήριο (που περιελέμβανε μέχρι και κακούργημα!) οι 9συνελλήφθησαν τελικά. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ,την Τρίτη (30/7), για να συμπαρασταθούν στους 9 συλληφθέντες στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό, οι οποίοι οδηγήθηκαν με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών»(!) ασκήθηκε εις βάρος ενός εκ των εννέα πολιτών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 29/7, στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014.
Η ειρηνική συγκέντρωση εργαζόμνων της ΕΡΤ και εκατοντάδων αλληλέγγυων απέδειξε περίτρανα ότι το κίνημα του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι ζωντανό και διατηρεί αμείωτο τον αγωνιστικό του παλμό και τη μαχητικότητά του.
EΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ(1/8)
Το 29ο Έκτακτο Συνέδριο θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει «η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας».
Η σχετική ανακοίνωση
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013, το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου.
Το 29ο Έκτακτο Συνέδριο πραγματοποιείται υπό καθεστώς πρωτοφανούς διωγμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους και της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ.
Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις που παρόμοιές τους δεν έχουμε ξαναζήσει. Δεν αφορούν μόνο τις παράνομες απολύσεις μας αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση σε ότι δικαιούμαστε, μέχρι και που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποκλείονται από το δικαίωμα οποιασδήποτε εργασίας έστω και μιας ημέρας για μια τριετία από το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ κλπ.
Έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο ώστε να εξυπηρετηθούν αμφίδρομα πολιτικά παιχνίδια για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και ιδιωτικών συμφερόντων.
Η δημόσια ΕΡΤ και η περιουσία της έχουν γίνει στόχος που αντί να παίζει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της για ανάπτυξη, για πολιτισμό, για ενημέρωση έγινε το μέσον για την εξυπηρέτηση του χρέους και των άνομων συμφερόντων. Και όλα στις πλάτες των εργαζομένων, που είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη παρουσία της ΕΡΤ.
Η ενότητα και ο αγώνας ν' αντιπαλέψουμε αυτές τις αποφάσεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.
Στο Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας.
Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, την αγωνιστικότητά μας και τη θέλησή μας θα καθορίσουμε τις δράσεις μας, νέες δράσεις, δράσεις πολυεπίπεδες, δράσεις αποτελεσματικές, δράσεις που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όνειρα κι ελπίδες που κάποιοι θέλουν να τα ποδοπατήσουν.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.»


ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ 75ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ.
Ο άτυχος άνδρας είχε περιέλθει σε απόγνωση μετά την απόλυση του γιου του από την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Naxos News, ο αυτόχειρας δεν μπόρεσε να αντέξει ότι ο γιος του, παντρεμένος με παιδιά έμεινε άνεργος και ο ίδιος δεν μπορούσε να τον βοηθήσει οικονομικά.
Παράλληλα ο ίδιος είχε τη συνεχή επιμέλεια του δεύτερου γιου του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο συνταξιούχος, από την ημέρα που απολύθηκε ο γιός του από το μουσικό τμήμα της ΕΡΤ είχε πέσει σε βαθιά μελαγχολία.
Μέρα με τη μέρα, η ψυχολογία του έπεφτε όλο και περισσότερο, αφού δεν μπορούσε να δεχθεί το γεγονός, ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά τον απολυμένο γιο του και την οικογένειά του.
Έτσι, την Τρίτη, έφυγε από το σπίτι του και μετά από λίγο βρέθηκε στο σημείο όπου είναι η δεξαμενή της Αρκεσίνης στην οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια νερά που χρησιμοποιούνται από τους αγρότες της περιοχής.
Κανείς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πού βρήκε τη δύναμη να σηκώσει το βαρύ και μεγάλων διαστάσεων καπάκι που τη σκεπάζει και στη συνέχεια να πέσει μέσα, δίνοντας έτσι τραγικό τέλος στη ζωή του.
Όλοι στην Αμοργό είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός που ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν ότι συνέβη, αλλά και έντονα προβληματισμένοι από την αιτία που το προκάλεσε.

ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/8

«Smyrna» και «all around» την Πέμπτη 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στο Ραδιομέγαρο ΕΡΤ

21.30 :
-«Smyrna» Η  παραδοσιακή ορχήστρα με ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna» Με σκοπούς και τραγούδια από την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο και τη Σμύρνη!

Μυρτώ Δράκου - βιολί, τραγούδι
Ελευθερία Κουρλιά - κιθάρα, τραγούδι
Γεωργία Λώλη - κανονάκι, τραγούδι
Πένυ Παπακωνσταντίνου- πολίτικο λαούτο, τραγούδι
Μικαέλλα Τσούμπου- κλαρίνο, τραγούδι.
-«Αll around» classic rock band
Μπάμπης Καβαλιέρος- τραγούδι
Θοδωρής Σουρης - πλήκτρα
Στέλιος Ζανιδάκης- ντραμς
Βασίλης Καραχούτης- μπάσο
Τάκης Καραχούτης- κιθάρα
Δεν μας πτοούν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία
ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΗ, πομπός της κοινωνίας!
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου