Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

350 ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!

140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»!
Η απόφαση για την οριστικήδιαθεσιμότητα-απόλυση όλων των εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ -Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-(350 ατόμωνΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ,ΓΕΕΘΑ) κατηγορίας ΣΕΙΔ(προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) και ΣΕΙΔΑΧ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) είναι οριστική.

Εκπρόσωποι του ΣΙΠΝΣ ( Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας) ανέφεραν στην iskra ότι το αντίστοιχο προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας που βγαίνει σε διαθεσιμότητα. δηλαδή απόλυση είναι περίπου 140 άτομα, κατηγορίας ΣΕΙΔΑΧ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως μας είπαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ν.Σ. Νοράϊρ Κεφαλιάν και ο Γραμματέας Ηλιάδης Νεκτάριος, ότι το προσωπικό που απολύεται κατέχει καίριες θέσεις σε σπάνιες και εξαιρετικά εξειδικευμένες ειδικότητες, ενώ ο μέσος όρος ετών εργασίας στον ναύσταθμο είναι τα 30 χρόνια.Σχολίασαν δε την πιθανότητα να δοθούν τελικά οι εργασίες αυτές σε εργολάβους-ιδιώτες.
Συνολικά η πλειονότητα των υπο απόλυση εργαζομένων ΣΕΙΔ κατέχουν καίριες θέσεις (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κλπ). Ολοι  οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων  Όπλων είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ. Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων  και των δυο Ναυστάθμων του ΠΝ είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ. 
Πέραν απί την προσωπική  αγωνία για το υπο απόλυση προσωπικό, τίθεται γενικότερο ζήτημα λειτουργίας, καθως οι άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία γενικά των Ε.Δ.  θα είναι πολυ μεγάλες και τα κενά των απολυμένων δυσαναπλήρωτα.


Οι εργαζόμενοι στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας συμμετέχουν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε συννενόηση με τους εργαζόμενους στον Ναύσταθμο Κρήτης, για κοινούς αγώνες, μέχρι την τελική δικαίωση
Η iskra παραθέτει την δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη σχετικά με το θέμα των παράνομων διαθεσιμοτήτων-απολύσεων προσωπικού στο Υπ. Εθνικής Άμυνας.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!
Καταγγέλλουμε τις εκατοντάδες αυθαίρετες, παράνομες και πραξικοπηματικέςδιαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζόμενων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αποτελεί μέγιστη βαρβαρότητα να μένουν στον «αέρα» και να πετιούνται κυριολεκτικά στο δρόμοαναντικατάστατοι εργαζόμενοι, που δούλευαν μέσο όρο 30 χρόνια, όπως οι εργαζόμενοι στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
Οι αυθαίρετες και πραξικοπηματικές αυτές διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν καταστρέφουν μόνοανθρώπινες ζωές και οικογένειες αλλά και υποσκάπτουν καίρια την αμυντική θωράκιση της χώρας, στερώντας και τα τρία όπλα από πολύτιμο, έμπειρο και αναντικατάστατο προσωπικό.
Καλούμε την κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ανακαλέσει άμεσα τιςδιαθεσιμότητες-απολύσεις προς αποκατάσταση και της εύρυθμης λειτουργίας κρίσιμων τομέων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση, ως κυβέρνηση της Αριστεράς, θα αποκαταστήσει την αδικία και θαεπαναπροσλάβει όσους ανάλγητα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πετάει στο δρόμο.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΝΕ «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ»!
«Δεν είμαστε υπεράριθμοι, δεν θα γίνουμε θυσία στα σχέδιά τους», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σχετικά με το κείμενο της σημερινής (Παρασκευή 2/8) απεργίας των εργαζομένων του Υπουργείο Πολιτισμού ΠΠΟ.
Στο κείμενο που τιτλοφορείται «Σταματήστε τις ανθρωποθυσίες», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «μας ζητούν 500 απολύσεις, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καμία λογική. Απολύσεις προσωπικού που δουλεύει χρόνια στην πολιτιστική κληρονομιά, που αγαπάει τη δουλειά του και την κάνει όσο πιο καλά μπορεί, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες. Μας ζητούν απολύσεις που δεν θα συνεισφέρουν σε τίποτα στα ταμεία του κράτους: αν αφήσουν κλειστούς τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία, αν σταματήσουν τις ανασκαφές, απλώς θα μειωθούν τα έσοδα του δημοσίου».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν επίσης ότι στους 19.000 αρχαιολογικούς χώρους και τα 210 Μουσεία της χώρας δουλεύουν 6.900 αρχαιολόγοι, συντηρητές, διοικητικοί, αρχαιοφύλακες, μαρμαροτεχνίτες, τεχνίτες ανασκαφών, οι οποίοι τα τελευταία τρία χρόνια ζουν μειώσεις μισθών, απολύσεις συμβασιούχων, προσωπικό που δεν επαρκεί και ανεπάρκεια χρημάτων στις Υπηρεσίες, ώστε «συχνά αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε τζάμπα ή βάζουμε και από την τσέπη μας προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας».
Επισημαίνουν δε ότι «καταργούν ολόκληρες υπηρεσίες, που πάντοτε δούλευαν με τον καλύτερο τρόπο», όπως την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ακρόπολης, που είναι αρμόδια για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, υπεύθυνη για τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη και τις βυζαντινές αρχαιότητες που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του ΜΕΤΡΟ, καθώς και τα Τμήματα των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Προβολής στα Μουσεία, που ανοίγουν τα μουσεία με εκδηλώσεις στο κοινό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου