Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

(Άλλα κόλπα)... Περ. Πελοποννήσου: Κατατέθηκε η εγγυητική για την διαχείριση των απορριμμάτων (1.200.000 ευρώ)

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΣΔΙΤ;; 


Η είδηση παίζει στον ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ώρες:

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η εγγυητική επιστολή, ύψους 1.200.000 ευρώ, από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία αποτελεί τον προσωρινό ανάδοχο για το έργο «ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

φωτο από την ανακοίνωση ανακήρυξης προσωρινού αναδόχου ΣΔΙΤ, 30 Ιουλίου 2013 

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ  1.200.000 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ   "ΓΙΑ  ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ" ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΑΦΟΡΑ ;;; 
ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ;

Όταν  ο  κ. Τατούλης   και ο  Τεχνικός του Σύμβουλος για τη ΣΔΙΤ, Ευαγγ. Μιχαλόπουλος (γενικός Δ/ντής της  ASE SYNERGY CONSULTING Α.Ε*) αποφασίσουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του διαγωνισμού θα μάθουμε όλοι τις απαντήσεις στα ερωτήματα.
Τα ερωτήματα είναι σοβαρά και οι απαντήσεις  σχετίζονται με την προσφορά του διαγωνιζόμενου και γι αυτό έχουν μεγάλη σημασία ! 
Αρκεί να δούμε τα αντίστοιχα που προβλέπονται στο διαγωνισμό της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ: Πριν την ανακήρυξη οριστικού αναδόχου και προκειμένου για την υπογραφή σύμβασης, προβλέπεται μία "περίοδος οριστικοποίησης συμβατικών εγγράφων ", δηλαδή για μελέτες, άδειες κλπ  που  απαιτούνται σύμφωνα με  την τεχνική προσφορά του αναδόχου. Π.χ. ο προσωρινός ανάδοχος  θα κληθεί  σε 7 ημέρες να καταθέσει την εγγυητική επιστολή και μέσα σε 15 ημέρες να καταθέσει φάκελο τροποποίησης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων  και ΜΠΕ για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων/ ΧΥΤΥ . 
Τι προβλέπεται για τον διαγωνισμό στην Πελοπόννησο; Σε κάθε περίπτωση  έχει  δρόμο μπροστά του ο προσωρινός ανάδοχος για να γίνει οριστικός και να υπογράψει σύμβαση. Αν  π.χ. έχει διαλέξει πορεία από τα Δερβενάκια και  ... μείνει στο δρόμο, τότε  καλείται ο επόμενος;
Προς το παρόν, όσοι θέλουν να μάθουν τι μπορεί να σημαίνει προσωρινός  μειοδότης, περίοδος οριστικοποίησης συμβατικών εγγράφων  και εγγυήσεις για τη διαδικασία των ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων  ας διαβάσουν την  Πρόσκληση για υποβολή δεσμευτικών  προσφορών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ για την περίπτωση της  Δυτ. Μακεδονίας (π.χ.άρθρο 22) ΕΔΩ


..και ως πότε ο λαός απληροφόρητος και  μουγκός χαρατσωμένος;


 (* ASE SYNERGY CONSULTING Α.Ε: καλομελέτα και έρχεται  ..στον Γ. Σγουρό;;)  





                                                                                             Γεωργία Ασημακοπούλου

Υ.Γ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν δίνει τα στοιχεία στους πολίτες. Θα αρνηθεί να τα δώσει και στη Βουλή; 
Η πρόσφατη Ερώτηση στη Βουλή για τη Διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο με αίτηση κατάθεσης όλων των εγγράφων του διαγωνισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου