Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

(Το σημερινό δημοσίευμα των New York Times λέει απλά και ξεκάθαρα αυτό που είδαν κι έζησαν οι χιλιάδες που ήμασταν εκεί και που το δείχνουν δεκάδες βίντεο: "When the news of the guilty verdict was announced, the thousands outside the court erupted in cheers that echoed out from the avenue and the surrounding balconies overlooking the court. The police fired tear gas and water cannons to disperse the crowd." Μεταφέρει δηλαδή με ακρίβεια πως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση και τέλειωνε το ματσάκι, δυσαρεστημένοι ένστολοι οπαδοί των ηττημένων του 1945 άρχισαν τους χουλιγκανισμούς για να διαλύσουν την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση των τελευταίων ετών). "Νευράκια" οι ΜΑΤατζήδες, μετά την καταδίκη των μελών της ναζιστικής συμμορίας - Ο γκεμπελισμός του Χρυσοχοϊδη

 

Είναι δεκάδες οι καταγγελίες διαδηλωτών που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και μας δείχνουν ότι οι μπάτσοι δεν μπόρεσαν σήμερα να κρύψουν τον εκνευρισμό που τους προκάλεσε η καταδικαστική απόφαση των εγκληματιών της Χ.Α και ξέσπασαν σε τυχαίους διαδηλωτές. 

Ενα χαρακτηριστικό σκηνικό μας περιγράφει ο χρήστης του f/b  Dimitris SoultasΒρίσκομαι στην Πατριάρχου Ιερεμίου (κάθετη στην Αλεξάνδρας, πρώτη παράλληλη της Λουκάρεως στην κάθοδο). Πριν από λίγα λεπτά ο κόσμος χειροκροτεί μαθαίνοντας την απόφαση, φωνάζει συνθήματα.

Ξαφνικά αρχίζουν οι κρότου- λάμψης και τα δακρυγόνια, που φαίνεται να έχουν πέσει στη συμβολή με τη Λουκάρεως. Ο κόσμος αρχίζει να απομακρύνεται μπαίνοντας στα στενά. 

Γύρω στα 200 άτομα ανεβαίνουν την Πατριάρχου Ιερεμίου για να προστατευτούν.
Εκεί, στη συμβολή με τη Λάμπρου Κατσώνη, χωρίς κάτι άλλο να συμβαίνει, εμφανίζεται μια διμοιρία των ΜΑΤ και αρχίζει να ρίχνει δακρυγόνα στον κόσμο που απομακρύνεται.

Είναι εμφανές στις φωτογραφίες ότι τα δακρυγόνα πέφτουν και στις εισόδους των σπιτιών και στριμώχνουν τον κόσμο στα σκαλοπάτια του πεζοδρόμου. Όπως επίσης φαίνεται στις φωτογραφίες ο κόσμος τους καλεί να σταματήσουν. 

Η απάντηση της διμοιρίας είναι να αρχίσει να ξυλοφορτώνει αδιακρίτως τον κόσμο.
Ευτυχώς το περιστατικό δεν πήρε έκταση, αλλά είναι ενδεικτικό της στάσης της Αστυνομίας σήμερα (και όχι μόνο σήμερα).

.***

Και ο Γκεμπελισμός Χρυσοχοϊδη όπως τον παρουσιάζει στον λογαριασμό του στο f/b  ο Πάνος Παπανικολάου:

Το σημερινό δημοσίευμα των New York Times λέει απλά και ξεκάθαρα αυτό που είδαν κι έζησαν οι χιλιάδες που ήμασταν εκεί και που το δείχνουν δεκάδες βίντεο: "When the news of the guilty verdict was announced, the thousands outside the court erupted in cheers that echoed out from the avenue and the surrounding balconies overlooking the court. The police fired tear gas and water cannons to disperse the crowd."

Μεταφέρει δηλαδή με ακρίβεια πως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση και τέλειωνε το ματσάκι, δυσαρεστημένοι ένστολοι οπαδοί των ηττημένων του 1945 άρχισαν τους χουλιγκανισμούς για να διαλύσουν την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση των τελευταίων ετών. 

Όμως ο θλιβερός υπουργός Προ Πο διαδίδει νηπιώδη fake news για να κουκουλώσει τον φιλοναζισμό της αστυνομίας που διοικεί.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/10/blog-post_30.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου