Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Με αφορμή μια καταδίκη του υπευθύνου μιας έντυπης πατσαβούρας

 

Οπως είναι γνωστό η αγαπημένη "ελληνοχριστιανική εφημερίδα" του δεσπότη Αμβρόσιου είναι η "Ελεύθερη Ωρα". Και είναι λογικό. Το ίδιος ρατσιστικό ομοφοβικό μίσος έχει και ο πρώην δεσπότης Καλαβρύτων και η ακροδεξιά φυλλάδα.
Από σήμερα έχουν άλλο ένα κοινό. Καταδικαστικές αποφάσεις για τον ρατσιστικό λόγο τους με στόχο τους ομοφυλοφίλους.

Πριν αναφερθούμε για την σημερινή καταδικαστική απόφαση του υπευθύνου της περιθωριακής φυλλάδας, η οποία απευθύνεται σε ένα "πυροβολημένο" από σφαίρες θρησκοληψίας, ρατσισμού, φαντασιοπληξίας αναγνωστικό κοινό, (πουλάει γύρω στα 2.500 φύλα καθημερνά), να κάνουμε μια γενικότερη αναφορά γι' αυτό το ρυπαρό έντυπο.
Ο λόγος είναι ότι αποτέλεσε αφορμή για να ρθουν στην επιφάνεια κάποιες "σκοτεινές" πλευρές της καθεστωτικής δημοσιογραφίας.

Ιδρυτής και διευθυντής της "Ελεύθερης Ωρας" υπήρξε ο μακαρίτης ακροδεξιός δημοσιογράφος –εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.
Εχει μείνει γνωστός με την ατάκα του "οι εθνικόφρονες πάνω απ' όλα είναι στομαχόφρονες".
Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η βασική του επαγγελματική δραστηριότητα. Γι' αυτό και βρέθηκε καταδικασμένος για εκβιασμούς.

Με όχημα τις φυλλάδες «Ελεύθερη Ωρα», «Νέοι άνθρωποι», και το τηλεοπτικό κανάλι που είχε για ένα φεγγάρι «Τηλε Τώρα» -ο «τιμημένος» με το «δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση» για να μην ξεχνιόμαστε για το επίπεδο της ελληνικής δημοσιογραφίας-, Μιχαλόπουλος, άρχισε τις λαμογιές του.
Εχοντας στα χέρια του το αρχείο του Ρουφογάλη -επικεφαλής της ΚΥΠ επί Απριλιανής δικτατορίας- που περιελάβανε τα άπλυτα κάποιων καπιταλιστών και δεσποτάδων, και αργότερα επικαλούμενος ότι είχε σχέση με την 17Ν και μπορούσε να βγάλει από την λίστα της υποτιθέμενα θύματα της, άρχισε τους εκβιασμούς, που του απέφεραν αρκετά χρήματα.

Το καλύτερο όμως είναι, ότι όταν βλέπει την δημοσιότητα η δραστηριότητα του Μιχαλόπουλου,  ο καλύτερος συμπαραστάτης του ήταν ο Κουρής, μέσω της «Αυριανής».

Μας έγραφε τότε ο αυτή η φυλλάδα:

 «Μια απλή ερώτηση, σε όλο αυτό το σκυλολόι των μεγαλοδημοσιογράφων και των ψευτοαναλυτών που βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και τα παράθυρα και μας λένε ότι έχουν… σηκωθεί οι τρίχες της κεφαλής τους οι παλιοψεύτες επειδή ένας εκδότης –λες και όλοι οι εκδότες συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας- είναι αγγελουδάκια και υποδείγματα ήθους και εντιμότητας.

Ειλικρινά πιστεύουν ότι ο Μιχαλόπουλος είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από όλο αυτόν τον ΕΣΜΟ, που τα τελευταία 30 χρόνια ΛΗΣΤΕΥΕΙ τον ιδρώτα του ελληνικού λαού με τα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες; …

Πόσα μπορεί να βάλει στην τσέπη του ένας φουκαράς δημοσιογράφος από εκβιασμούς κύριε εισαγγελέα; Πέντε, δέκα πενήντα, εκατό εκατομμύρια το πολύ. 

Μα είναι λεφτά αυτά κύριε εισαγγελέα όταν οι ΜΙΖΕΣ και οι ΚΟΜΠΙΝΕΣ στα δημόσια έργα αναφέρονται σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και μάλιστα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ κάθε χρόνο, ενώ ο κάθε καλαμαράς Μιχαλόπουλος μπορεί να εκβιάζει 2-3 ανθρώπους κάθε 5 ή 10 χρόνια, τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς;».

Εδώ πια τί να πεις; Το ανυπόγραφο κείμενο της "Αυριανής" - που πιθανόν το έχει γράψει ο Γ. Κουρής- τα λέει όλα.

Απ' όσο γνωρίζουμε εκτός από τον Μιχαλόπουλο και ένα άλλο χρυσαυγίτικο δημοσιογραφικό «μπουμπούκι», «αποδείχτηκε ωμός εκβιαστής που χρησιμοποιούσε τις δημοσιογραφικές του έρευνες, αν μπορεί κανείς να τις ονομάσει έτσι, προκειμένου να τα κονομήσει …», ο Αρης Σπίνος. (Ετσι έγραφε η «Αυριανή» για τον πρώην συνεργάτη της).

Ολοκληρώνοντας την ιστορική μας αναφορά να συμπληρώσουμε ότι  ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε καταδικασθεί το 2005 σε ποινή κάθειρξης 18 ετών, χωρίς αναστολή για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση.
Να είναι άραγε τυχαίο ότι δικηγόρο είχε τον Τάκη Μιχαλόλια, μεγάλο αδελφό και διαχρονικό προστάτη του φυλακισμένου σήμερα φυρερίσκου της Χρυσής Αυγής; 

Και μετά απ' αυτή την παρένθεση ας 'ρθούμε στο σημερινό γεγονός. Οταν ψηφιζόταν σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου η "Ελεύθερη Ωρα" κυκλοφόρησε  στις 11 Οκτώβρη 2017 με το εξόφυλο που βλέπουμε.

Υπήρξαν αντιδράσεις αφού ξεκάθαρα το πρωτοσέλιδο της φυλλάδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Υπήρξε μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, μήνυση δικηγόρου. ενώ κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. 

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει σήμερα ποινική δικάσιμος. Το αποτέλεσμα το παθαίνουμε από ανάρτηση που έκανε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος «3ετης φυλάκιση με πρόστιμο 20.000 ευρώ και 3ετη αναστολή είναι η πρωτόδικη καταδίκη που επιβλήθηκε προ ολίγου για αυτό το πρωτοσέλιδο. Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που συνέβαλαν σε αυτό και έσωσαν και την τιμή του κοινοβουλευτισμού από το τρανσφοβικό και αντικοινοβουλευτικό πρωτοσέλιδο».

Βασικά δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε το παραμικρό. Ισως το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν τόσα προβληματικά άτομα που αγοράζουν φυλλάδες σαν το "Μακελειό" και την "Ελεύθερη Ωρα".
Τώρα θα πείτε, εδώ το εκλογικό σώμα έκανε αρχικό κοινοβουλευτικού κόμματος των πωλητών αυτόγραφων επιστολών του Χριστού, κάποιοι ψεκασμένοι που αγοράζουν τέτοιες έντυπές πατσαβούρες μας ενόχλησαν; Σωστό κι αυτό ... 


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/10/blog-post_491.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου