Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΟΛΜΕ: Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες μαθητές

 



Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες μαθητές από σχολεία της Αττικής που κρατούνται από την Πέμπτη στη ΓΑΔΑ και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος, ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαραστασή της σε αυτούς και τις οικογένειες τους. Μάλιστα διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11:00 πμ. κηρύσσοντας παράλληλα και 3ωρη στάση εργασίας.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Η κυβέρνηση δείχνει για άλλη μια φορά το σκληρό αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στους μαθητές μας. Μετά το χτύπημα των ΜΑΤ με χημικά στο τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο ΥΠΑΙΘ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – ημέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας – σε μια ακόμα αυταρχική ενέργεια.

Μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου, της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, κρατούνται από την Πέμπτη στην ΓΑΔΑ χωρίς να μπορούν να δουν τις οικογένειες τους παρά μόνο τους δικηγόρους τους. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους μαθητές μας, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι μαθητές που βρίσκονται στα κελιά της ΓΑΔΑ εδώ και τέσσερις μέρες, αντιμετωπίζονται από τις αστυνομικές δυνάμεις και την κυβέρνηση ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου οδηγούνται στο αυτόφωρο.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης των μαθητών που διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για 15 μαθητές στις τάξεις, για να καλυφθούν τα κενά με διορισμούς εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση με τις συλλήψεις από το «σωρό» 14χρονων και 15χρονων μαθητών από το συλλαλητήριο της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες μαθητές!

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και να απαλλαχθούν οριστικά από κάθε κατηγορία!

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της “Ευελπίδων” (κτίριο 9) στις 11.00 πμ.

Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 14.00.


https://www.aftodioikisi.gr/paideia/olme-na-afethoyn-amesa-eleytheroi-oi-syllifthentes-mathites/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου