Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Εγκληματική Οργάνωση «Χρυσή Αυγή»: Νομοθετική ρύθμιση για έκπτωση δημοτικών & περιφερειακών συμβούλων

 


Θολό είναι το τοπίο σχετικά το τι μέλλει γενέσθαι με τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Ελληνικής Αυγής», παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην Αυτοδιοίκηση.  Εξαίρεση αποτελούν οι καταδικασμένοι ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης  και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ηλίας Παναγιώταρος που οδηγούνται στη φυλακή. Σύμφωνα με το άρθρο 236α του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης»): «Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περίπτωσης γ` της παραγράφου 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση».

Ωστόσο για τους δεκάδες περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους της «Ελληνικής Αυγής» δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη. Έγκριτοι νομικοί με τους οποίους συνομίλησε η aftodioikisi.gr τόνιζαν ότι «η μόνη λύση για να κηρυχθούν έκπτωτοι είναι να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών». 

Πιέσεις σε δημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων

Πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι δήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων δέχονται «πιέσεις» τις τελευταίες ημέρες από παρατάξεις, κυρίως της αριστεράς ώστε να κινήσουν τις διαδικασίες για να κηρυχθούν έκπτωτοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι με την «Ελληνική Αυγή».

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr πρόσφατα είχε υπάρξει ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου όταν δημοτικός σύμβουλος «Ελληνικής Αυγής», Ανδρέας Δημητρόπουλος, διένειμε ένα κείμενο στο Σώμα, στο οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «απόφαση παρωδία».  

Ενώ και το ΠΕΣΥ Αττικής ανέβαλε πρόσφατα τη συνεδρίαση του μέχρι να αποχωρήσει η “Ελληνική Αυγή”

Επιστολές σε ΥΠΕΣ

Μάλιστα, έχουν σταλεί επιστολές από προεδρεία δημοτικών συμβουλίων προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με κοινοποίηση στο ΥΠΕΣ και στην ΚΕΔΕ, στις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις για τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Να σημειωθεί, δε, ότι πολλές από τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της «Ελληνικής Αυγής» δεν διαθέτουν μόνο θέσεις σε δημοτικά συμβούλια αλλά καταλαμβάνουν και γραφεία σε δημαρχεία. Μετά, άλλωστε, από την αρχική απόφαση του Δικαστηρίου, ο δήμος Αθηναίων είχε σφραγίσει τα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την νΑθήνα», της Δημοτικής Παράταξης με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη.

htmvoylon/tps://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/egklimatiki-organosi-chrysi-aygi-nomothetiki-rythmisi-gia-ekptosi-dimotikon-amp-perifereiakon-sy


https://paremvasiedsna.blogspot.com/2020/10/blog-post_22.html#more

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου