Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

(Λένε, πως διαδηλωτές πέταξαν νερό στον Τσίπρα έξω από το Εφετείο... Έτσι λένε)! Επειδή έχουμε μνήμη - Το ανέλπιστο δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στα καταδικασθέντα μέλη της Χ.Α

 

Του Γ.Γ

Για τις υποκριτικές δηλώσεις του πολιτικού απατεώνα Μητσοτάκη σχετικά με την καταδικαστική απόφαση στην δίκη της Χ.Α., γράφανε εδώ,
Για τις γελοίες σχετικές τοποθετήσεις του Σαμαρά που μας είπε ότι "σήμερα δικαιώνεται και η Δημοκρατία και οι εθνικές και ευρωπαϊκές αξίες μας". δεν θα χάσουμε το χρόνο μας σχολιάζοντας τες, αφού όλοι γνωρίζουν τις στενές σχέσεις που είχε το "δεξί χέρι" του Αντώνη Σαμαρά -κατ' εντολή του τότε πρωθυπουργού-, με το ναζιστικό μόρφωμα.


"Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας". αναφέραμε σε σχετική ανάρτησή μας.

Και αν κάπου αυτά ήταν κατανοητά για το κόμμα και τους ηγέτες της δεξιάς, εκείνο που είναι δύσκολα ερμηνεύσιμο είναι το ανέλπιστο δώρο στην ηγεσία της εγκληματικής συμμορίας του Μιχαλολιάκου, που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει σχέση με τις ποινές που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τους σημερινούς καταδικασθέντες ναζιστές. 

Επειδή, λοιπόν, παρακολουθούμε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πανηγυρίζουν σήμερα να τους θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κύριος υπεύθυνος, για τις αλλαγές στον Π.Κ., με τις οποίες έγινε σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

 "Από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων.

Δηλαδή, επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και η απαλοιφή της επιβαρυντικής περίστασης για τους διευθυντές που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε η εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης διευθυντών και εκτελεστικών οργάνων να είναι πλήρης και αδιάκριτη.

Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές", αναφέραμε σε περασμένο κείμενο μας..

Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε. 

Υ. Γ: Αθέτησα την υπόσχεση μου ότι θα έγραφα ένα κείμενο που θα αφορούσε την "απολογία" του Δημήτρη Ψαρρά για το κατάπτυστο, όπως το χαρακτήριζα, εξώφυλλο της "ΕφΣυν" με τον τίτλο "το τείχος της Δημοκρατίας" το οποίο συμπεριλάμβανε και τις μορφές Μητσοτάκη, Σαμαρά Τσίπρα. Ζητώ συγνώμη. Αυτά συμβαίνουν αν ανάμεσα στα άλλα είσαι και .. πότης.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/10/blog-post_47.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου