Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Στην χώρα που καταδικάζει τις καθαρίστριες αυστηρότερα από Ναζί εγκληματίες…

 


Η ανα­κοί­νω­ση των ποι­νών στη δίκη της εγκλη­μα­τι­κής-να­ζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής είναι άλλος ένας «θρί­αμ­βος»της αστι­κής δι­καιο­σύ­νης. Η ποινή κά­θειρ­ξης των 13 χρό­νων, που επι­βλή­θη­κε στα διευ­θυ­ντι­κά στε­λέ­χη της να­ζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας, όχι μόνο δεν αντα­πο­κρί­νε­ται στην λαϊκή απαί­τη­ση για αυ­στη­ρή κα­τα­δί­κη των χρυ­σαυ­γι­τών, αλλά είναι χα­μη­λό­τε­ρη και από την μέ­γι­στη προ­βλε­πό­με­νη από το νόμο.

Με λίγα λόγια οι Ναζί «έπε­σαν στα μα­λα­κά» και σε λίγα χρό­νια θα σου­λα­τσά­ρουν και πάλι ελεύ­θε­ροι στην κοι­νω­νία. Με αφορ­μή αυτό θυ­μί­ζου­με ότι η αστι­κή δι­καιο­σύ­νη, που φέρ­θη­κε με πε­ρισ­σή ευ­γέ­νεια στους υπό­δι­κους χρυ­σαυ­γί­τες, είναι η ίδια που πριν δύο χρό­νια εξα­ντλού­σε την αυ­στη­ρό­τη­τα της σε πρώην ερ­γα­ζό­με­νη στον τομέα κα­θα­ριό­τη­τας του Δήμου Βόλου, την οποία κα­τα­δί­κα­ζε σε 10 χρό­νια φυ­λά­κι­ση (!!!) επει­δή είχε προ­σλη­φθεί στην υπη­ρε­σία χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πλα­στό απο­λυ­τή­ριο Δη­μο­τι­κού Σχο­λεί­ου!


Σε άλλη πε­ρί­πτω­ση το 2019, πο­λύ­τε­κνη κα­θα­ρί­στρια-ερ­γα­ζό­με­νη στο Νο­σο­κο­μείο Ιω­αν­νί­νων είχε κα­τα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε 8 χρό­νια φυ­λά­κι­ση (!) επει­δή είχε πα­ρα­ποι­ή­σει κατά ένα χρόνο το έτος κτή­σης του απο­λυ­τή­ριου Δη­μο­τι­κού προ­κει­μέ­νου να λάβει μέρος σε δια­γω­νι­σμό ΑΣΕΠ για μια θέση βοη­θη­τι­κού προ­σω­πι­κού Αρ­γό­τε­ρα η ποινή της μειώ­θη­κε στα τρία χρό­νια με ανα­στο­λή λόγω ελα­φρυ­ντι­κών.

Εκα­το­ντά­δες είναι τα πα­ρα­δείγ­μα­τα που η αστι­κή δι­καιο­σύ­νη – η «βού­λη­ση της αστι­κής τάξης που έχει ανα­χθεί σε νόμο» όπως ση­μεί­ω­ναν οι Μαρξ και Έν­γκελς – έχει απο­δει­χθεί πως αλ­λη­θω­ρί­ζει προς την πλευ­ρά των συμ­φε­ρό­ντων της άρ­χου­σας τάξης, όντας βα­σι­κό ερ­γα­λείο της. Η ίδια δι­καιο­σύ­νη που φυ­λα­κί­ζει «Ηριάν­νες» και απο­φυ­λα­κί­ζει δο­λο­φό­νους, που σέρ­νει στα δι­κα­στή­ρια απερ­γούς και ερ­γα­ζό­με­νους και, απ’ την άλλη απαλ­λά­σει σκαν­δα­λω­δώς με­γα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες και εφο­πλι­στές. Που βάζει στο ίδιο «ζύγι» το πταί­σμα μιας κα­θα­ρί­στριας που πα­λεύ­ει για το με­ρο­κά­μα­το με την αδιαμ­φι­σβή­τη­τη εγκλη­μα­τι­κή δράση μιας να­ζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας.


Γι’ αυτό θα το επα­να­λά­βου­με όσες φορές κι’ αν χρεια­στεί: Ο αγώ­νας για την συ­ντρι­βή του φα­σι­σμού, του να­ζι­σμού, του χρυ­σαυ­γι­τι­σμού, όχι μόνο δεν τε­λειώ­νει με τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, αλλά συ­νε­χί­ζε­ται ακόμη πιο εντα­τι­κά στην κοι­νω­νία, σε κάθε γει­το­νιά, σε κάθε χώρο ερ­γα­σί­ας και εκ­παί­δευ­σης. Και αυτόν τον ρόλο δεν θα τον ανα­λά­βει κα­νέ­να αστι­κό δι­κα­στή­ριο, παρα μο­νά­χα οι ερ­γα­ζό­με­νοι, η νε­ο­λαία, ο ίδιος ο λαός.

Νίκος Μότ­τας 

https://tasosnastos.blogspot.com/2020/10/blog-post_14.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου