Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ηχηρή παραίτηση Κοντονή με αιχμές για τον νέο Ποινικό Κώδικα

 



Λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν οι ποινές σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής υπέβαλε την παραίτησή του διαφωνώντας για τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης όσον αφορά στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. 

Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, είπε ο κ. Κοντονής και ξεκαθάρισε ότι έχει ενημερώσει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα.

 «Δεν θέλω να αναλάβω εγώ αυτές τις ευθύνες οι οποίες προκύπτουν και κάνω έκκληση στα μέλη του κόμματος να μην ενδώσουν σε μια πορεία μηχανισμών προς το συνέδριο» είπε ο κ. Κοντονής.

«Διαφωνούσα με αρκετά σημεία στον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος κατά 70% είναι μια θετική μεταρρύθμιση. Εγώ είχα εκφράσει τη διαφωνία μου και είχα πει δημοσίως ότι αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις, όπως η χθεσινή για τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όχι μόνο το είχα σκεφτεί εγώ, αλλά υπήρχε και σχετική αρθρογραφία» πρόσθεσε.

Αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κοντονή, αποδεικνύουν τον απροκάλυπτο κυνισμό και την απύθμενη υποκρισία του κ. Τσίπρα. Χθες ήταν έξω από το Εφετείο ζητώντας καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής ενώ ως Πρωθυπουργός φρόντιζε να “πέσουν  στα μαλακά”. Από την σημερινή αποκάλυψη εξηγούνται πολλά, και κυρίως, γιατί η υπόθεση αυτή βάλτωσε επί της θητείας του».

https://www.zougla.gr/politiki/article/pareti8ike-apo-tin-kentriki-epitropi-o-stavros-kontonis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου