Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Εσωκομματικά νεοδημοκρατικά μαχαιρώματα σε σχέση με την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική

 

Να αναμένουμε σύντομα κάποια νέα δημοσκόπηση από τον Σκάι η οποία να μας παρουσιάζει το εκλογικό σώμα να επιδοκιμάζει με τεράστια ποσοστά την πολιτική δραστηριότητα του νέου Μωυσή και το κυβερνητικό κόμμα να προηγείται πάνω από 20% στην πρόθεση ψήφου, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν έχουμε μαντικό χάρισμα, αλλά συνήθως αυτή είναι η μεθόδευση από το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο, όταν η κυβέρνηση των αρίστων έχει σοβαρά προβλήματα.

Το λέμε αυτό γιατί χτες παρακολουθήσαμε σε τηλεοπτική εκπομπή, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλη Γιαννάκο, γνωστό δεξιό εργατοπατέρα να γίνεται "μπίλιες" με τον Μπάμπη τον Σουγιά, τον βουλευτή της Ν.Δ., και να καταγγέλλει το κόμμα του, που έδωσε εντολή στους κατασταλτικούς μηχανισμούς να τον σαπίσουν στο ξύλο.

Σήμερα άλλο ένα πρωτοκλασάτο, αναγνωρίσιμο στέλεχος της Ν.Δ., απ' τον εκπαιδευτικό χώρο αυτή την φορά, αποδημεί πλήρως τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας, και χρησιμοποιεί ένα "Πολάκιο" λεξιλόγιο, που λογικά πρέπει να αιφνιδίασε τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.  

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της "Αυγής¨:

Η Κεραμέως ρίχνει πετρέλαιο αντί για νερό στην φωτιά των καταλήψεων, λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ.

«Οι μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι, για πρώτη φορά γίνονται καταλήψεις με ομογενοποιημένα αιτήματα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. 

Ο επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ, κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας ότι διολισθαίνει συνέχεια, εκβιάζοντας εκπαιδευτικούς για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση εν μέσω καταλήψεων και μαθητές για καθημερινές απουσίες. Διεμήνυσε μάλιστα στο υπουργείο πως «οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών». 

Ο κ. Τσούχλος διευκρίνισε ότι το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων είναι πολύ μεγάλο κι αυτό φαίνεται τόσο στα μεγάλα όσο και στα μικρότερα αστικά κέντρα. «Έχουν κλείσει πόλεις, στην Άρτα μόνο ένα σχολείο είναι ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά. 

Καυτηρίασε, δε, την σπουδή της κ. Κεραμέως η οποία από τις πρώτες εβδομάδες κατάληψης παρεμβαίνει ζητώντας αναπλήρωση με εκβιαστικό τρόπο, προσπαθώντας έτσι να επαναφέρει από το παράθυρο την διαγωγή για τους μαθητές, αλλά και παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία για τους καθηγητές τους οποίους υποχρεώνει να εργαστούν Σάββατο.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/10/blog-post_73.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου