Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Μηνύματα Ζωής προς όλους – Η «τρόικα της αντιπολίτευσης» ας μου καταθέσει πρόταση μομφής



«Καρφιά», αιχμές και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες φρόντισε να στείλει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της μαραθώνιας, κράτησε ένα γεμάτο τρίωρο, απολογιστικής για το εξάμηνο της προεδρείας της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης.
Για τις διαρροές του Μαξίμου περί θεσμικής δυσαρμονίας η πρόεδρος της Βουλής «σήκωσε το γάντι» τόνισε ότι «την όποια θεσμική δυσαρμονία προκύπτει την αποδίδω σε εκείνους που υλοποιούν εκβιασμούς σε βάρος της Βουλής, της κυβέρνησης και του λαού». Απαντώντας στην έντονη φημολογία περί κατάθεσης πρότασης μομφής, από την «τρόικα της αντιπολίτευσης», όπως χαρακτήρισε τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, σε βάρος της η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «αν θέλουν και τολμούν τα τρία κόμματα μπορούν να μου κάνουν πρόταση μομφής αν θεωρούν ότι παραβιάζω τα καθήκοντά μου ως Προέδρου της Βουλής», χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «μαύρες σελίδες για την κοινοβουλευτική ιστορία» τις τρεις διαδικασίες κατεπείγοντος που «πέρασαν» από την Βουλή. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ζωή Κωνσταντοπούλου άφησε υπονοούμενα ότι έχει δεχτεί εκείνη και οι συνεργάτες της ανώνυμο «bullying» εντός του Κοινοβουλίου.
Η πρόεδρος της Βουλής για ακόμη μια φορά υπεραμύνθηκε της Επιτροπής για το Χρέος που έχει συστηθεί ύστερα από πρωτοβουλία της, επιμένοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, επαχθές και επονείδιστο και πως Ελλάδα δεν πρέπει να το πληρώσει, Σημείωσε μάλιστα ότι το πόρισμα με τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Ελέγχου αποκαλύπτει τον βαθμό ευθύνης της διαπλοκής στη δημιουργία του ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι τις εργασίες της επιτροπής έχουν χαιρετίσει τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρωθυπουργός.
«Πυρά» κατά Στουρνάρα
Από τα «πυρά» της δεν γλύτωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στον οποίο καταλόγισε «έλλειψη συνεργασίας» αφενός με την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας αφετέρου με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. «Οφείλω να αναγγείλω ότι η μη προσέλευση προσώπου και η έλλειψη συνεργασίας δεν αποτελεί αποδεκτή συμπεριφορά και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν οι διαδικασίες και ο νυν διοικητής να προσέλθει ως οφείλει και να χορηγήσει τα στοιχεία όπως οφείλει», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής.  
«Βολές» κατά του Γραφείου Προυπολογισμού
Ιδιαίτερα επικριτική στάθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το Γραφείο Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο να ενημερώνεται από τα ΜΜΕ για τις εκθέσεις του Γραφείου. «Αντί να υλοποιήσει το κοινοβουλευτικό καθήκον διαφάνειας και συνδρομής στο έργο της προέδρου της Βουλής και των Επιτροπών έκανε παρεμβάσεις οι οποίες είναι εξόχως πολιτικές» ήταν το καυστικό σχόλιο της προέδρου της Βουλής, η οποία συμπλήρωσε πως «κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι έχουν θέση και οικονομική απολαβή από τη Βουλή για να ενεργούν με τρόπους που δεν συνάδουν με αυτή την αποστολή. Θα επιμείνω να ζητώ από τον καθένα και την καθεμιά να υλοποιεί τη θεσμική αποστολή που τους έχει ανατεθεί από τη Βουλή».
Κανάλι της Βουλής
Για το κανάλι της Βουλής και τις κατηγορίες που τις επιρρίπτουν ότι το εκμεταλλεύεται από την θέση της η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι μέχρι σήμερα δεν έκανε καμία τοποθέτηση και δεν έδωσε καμία οδηγία, εκτός απο το να μεταδίδονται ζωντανά όλες οι επιτροπές της Βουλής, καθώς και την οδηγία να καλύπτεται πλήρως το έργο της Βουλής. Ωστόσο, όπως επεσήμανε, επειδή έχει εκτραχυνθεί ο δημόσιος λόγος για το κανάλι της Βουλής, «αποφάσισα για την θέση του συντονιστή του Καναλιού της Βουλής να αξιοποιήσω έναν άνθρωπο που υπηρετεί ήδη στο κανάλι εδώ και πολλα χρόνια, την κ. Κατερίνα Κατωτάκη». 


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2015/08/blog-post_920.html#ixzz3hxo9bD8G

1 σχόλιο: