Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

(Κριτική στους 53 από μνημονιακή σκοπιά που σπάει όμως...πλευράκια... καλομαθημένων καιροσκόπων! Και τα συντρόφια τους πήρανε χαμπάρι)! Οι «κόκκινες γραμμές» των «53» (συν πλην κάτι)

 Φωτ. Οδόφρ.
Ο Π. Λάμπρου, έθεσε συγκεκριμένους όρους και «κόκκινες γραμμές» για την ενότητα, για λογαριασμό των «53»:
  1. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε συνεργασίες με τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι.
    2. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πρόγραμμα απο το οποίο θα απουσιάζει σχέδιο απεμπλοκής απο το Μνημόνιο
    3.  Δεν θα δεχθούμε υποψηφιότητες που μας προσβάλλουν
    4. Δεν θα μείνουμε απαθείς στην απαξίωση του κόμματος στις συλλογικές διαδικασίας.
Αγαπητέ κύριε, ως προς το σημείο 4, κάντε ό,τι θέλετε – άλλωστε τα κόμματα είναι προ πολλού κλινικά νεκρά. Για τα άλλα τρία σημεία όμως, έχετε υπόψη τα εξής:
Ένα κύμα λαφαζαναραίων ήταν αρκετό. Δεν χρειαζόμαστε δεύτερο, καθότι το δις εξαμαρτείν ΔΕΝ λέει, για κανέναν λογικό άνθρωπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συνεργαστεί με τα κόμματα που αναφέρονται αν δεν κατακτήσει αυτοδυναμία – και να πει κι’  ένα τραγούδι, της αρεσκείας του.
Οι μπούρδες για νέες εκλογές, για κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα (και όποιον άλλον δεν γουστάρει) ή, ακόμα χειρότερα, για ενδεχόμενη συνεργασία με τους λαφαζαναραίους, είναι απλώς μπούρδες.
Μπορεί να κάνουν κάποιους μεταξύ σας να νοιώθουν καλύτερα, αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Και για να είμαστε ειλικρινείς, όχι μόνο δεν προκαλεί τη συμπάθεια, αλλά μας εξοργίζει κιόλας, δεδομένης της πρόσφατης αποστασίας.
Ας μιλήσουμε όμως στη γλώσσα σας, μπας και συνεννοηθούμε. Οι δικές μαςπροϋποθέσεις (δε λέμε «κόκκινες γραμμές» για λόγους πολιτικής αισθητικής), προκειμένου να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ είναι:
  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αν δεν έχει αυτοδυναμία.
  2. Να εγκαταλειφθούν πάραυτα οι ανοησίες περί απεμπλοκής από το Μνημόνιο (το οποίο διαπραγματεύτηκε ο Τσακαλώτος!)
  3. Να κοπούν μαχαίρι οι σαχλαμάρες και τα βέτο για τις υποψηφιότητες: υπάρχει ομάδα εργασίας γι’ αυτό το σκοπό, κι αν έχετε κατά νου να επαναλάβετε τα καραγκιοζιλίκια των προηγούμενων εκλογών, κακό του κεφαλιού σας.
Είναι κρίμα να μιλάμε γι’ αυτά, αντί να συζητάμε σοβαρά για την κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές της. Επιτέλους, όποιος ζαλίζεται ή φοβάται την πραγματικότητα ή την ευθύνη, ας πάει σπίτι του να ρουφάει τ’ αυγό του, αντί να μας ταλαιπωρεί άνευ λόγου.
https://panosz.wordpress.com/2015/08/30/comment-362/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου