Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η "ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ"



Ο όρος "αποστασία" χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στην Ιστορία με την κρίση του Ιουλίου 1965, όταν βουλευτές της Ένωσης Κέντρου παραβίασαν τη λαϊκή εντολή των εκλογών του 1964 και σχημάτισαν κυβερνήσεις με τη στήριξη της δεξιάς αντιπολίτευσης για την υλοποίηση μιας πολιτικής που ερχόταν σε αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκαν έναντι του λαού.


Πενήντα χρόνια μετά, ο όρος χρησιμοποιείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που παραβίασε τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Γενάρη 2015, ψηφίζοντας αντιλαϊκό Μνημόνιο με τη στήριξη της δεξιάς αντιπολίτευσης, υλοποιώντας μια πολιτική που έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε έναντι του λαού. Αυτή τη φορά ο όρος "αποστασία" στρέφεται κατά εκείνων που επέμειναν στον σεβασμό προς τη λαϊκή εντολή. 
Και φυσικά, επιστρέφεται σ' αυτούς που επιδεικνύουν προκλητική ασέβεια προς τη νοημοσύνη του κόσμου της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού ΟΧΙ.

Γιώργος Αλεξάτος

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/08/blog-post_878.html#more

1 σχόλιο:

  1. Όταν Ρέ Μούργο Καμμένε μαζί με τον Τζίφρα τον Μήτρου, λέγατε "Στα Τέσσερα", ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ .... ΤΕΣΣΕΡΑ (Μέτρα/Βήματα ) !

    Αυτήν Την Χάριν θα Σας Την ΚΑΝΟΥΜΕ !
    Είστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ, και Τα Μέτρα/Βήματα Του Εκτελεστικού Αποσπάσματος (που θα ναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ), ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ θέλεται ;;; Ούτε χιλιοστό περισσότερο ούτε Λιγώτερο ! ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή