Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κόψτε Λαφαζάνη – Κωνσταντοπούλου το μήνυμα Τσίπρα προς ΜΜΕ


Του Αρη Χατζηστεφάνου
Επίθεση προς τα ελληνικά ΜΜΕ για την κάλυψη που παρέχουν στα πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούν τη μνημονιακή γραμμή αλλά και την κάλυψη των εργασιών των επιτροπών της βουλής εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Στην ομιλία του στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:



«Θυμηθείτε μόνο πόσο χώρο και χρόνο έδιναν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουν τις απόψεις μας όταν υπερασπιζόμασταν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Και πόσο χώρο και χαρά διαθέτουν τώρα για να προβάλουν τη διαφωνία και του τελευταίου μέλους μας. Πόσο χώρο διαθέτουν και με τι χαρά προέβαλαν αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε σε ζωντανή μετάδοση από τις επιτροπές της Βουλής».
Ως «χώρο και χρόνο» ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται πιθανότατα στις χυδαίες επιθέσεις που δέχονται όσοι ασκούν κριτική στο έργο του, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η επίθεση στα ΜΜΕ έρχεται ενώ η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Ν.Παπάς κατάφεραν, να μην φέρουν τελικά στη βουλή το νόμο για τις συχνότητες των τηλεοπτικών σταθμών, τον οποίο όπως φαίνεται σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν σαν όπλο στην προεκλογική εκστρατεία.
Παρόλα αυτά η ολοκληρωτική μεταστροφή των κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (διαβάστε περισσότερα στο UNFOLLOW που κυκλοφορεί) φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο διάστημα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ΔΟΛ.
Στην ίδια ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να καρπωθεί το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο μνημόνιο που αυτός έφερε στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι «το ΟΧΙ ανήκει στην κυβέρνηση».


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/08/blog-post_669.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου