Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας, το δημοψήφισμα και η ... μαντινάδα

Δεν μπορεί να μην σχολιάσουμε μια αποστροφή της ομιλία που έκανε σήμερα οΑλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο ακροατήριο της  Παννελαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραθέτουμε:   «Μας τιμάει και είμαστε υπερήφανοι που δώσαμε την δυνατότητα να εκφραστεί, αυτό το γαμώτο του ελληνικού λαού, επιτρέψατε μου την έκφραση, για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία 40 χρόνια που εκφράστηκε με το 62% του "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα».

Ακυρο. Καλύτερα να μην το σχολιάσουμε εμείς αλλά το πενάκι του αείμνηστου γελοιογράφου –«έφυγε» αρχές Σεπτέμβρη του 2010- Βασίλη Χριστοδούλου.

Ηταν Ιούλης του 1973 και το καθεστώς της χούντας είχε προκήρυξη δημοψήφισμα για την ανακήρυξη της «δημοκρατίας». Ο Β. Χριστοδούλου εργαζόταν στην εφημερίδα «Βραδυνή» τότε. Δημοσίευσε, λοιπόν τότε ένα σκίτσο το οποίο παρίστανε ένα Κρητικό λυράρη που χάζευε μια κάλπη κι έλεγε την μαντινάδα: «Μαθές δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι, "ΌΧΙ" να ρίχνεις το πρωί, να βγαίνει "ΝΑΙ" το βράδυ …».Τι θυμόμαστε τώρα …  Δεν νομίζουμε πάντως να είναι άστοχη η σύγκριση …


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/08/blog-post_620.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου