Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

"Αλέξη μην πουλάς την Ελλάδα"! Τούρκος αρθρογράφος καλεί τον Τσίπρα να μην "ξεπουλήσει"!



Tους πολύ γνωστούς στίχους ''Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα/Κι αχ ό,τι πιο όμορφο θα ‘θελα να σου πω/Δε στο ‘πα ακόμα'' από το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ ''Μονάκριβή μου'' , χρησιμοποιεί ...ποιητική αδεία ο αρθρογράφος κ. Samim Akgonul στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman για να περιγράψει τους κινδύνους, όπως τους βλέπει αυτός, από το ‘ξεπούλημα’ ελληνικών δημοσίων επιχειρήσεων.



Ο Τούρκος αρθογράφος λοιπόν τονίζει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις της ελληνικής δημόσιας περιουσίας προορίζονται για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και όχι για τους μισθούς των Ελλήνων πολιτών. Στο πλαίσιο του 3ου πακέτου ‘βοήθειας’ - γράφει ο κ.Akgonul - η Ελλάδα θα πρέπει να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά της στοιχεία ύψους 59 εκ. ευρώ και το πιο δραματικό και ειρωνικό είναι ότι μερικές από τις υποδομές, που είναι ‘προς πώληση’ τώρα, είχαν κατασκευασθεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Μήνυμα
Και κλείνει το άρθρο του ο κ. Akgonul με ένα μήνυμα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή και τον στίχο από το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ: «Αν μια μέρα δω τον Αλέξη Τσίπρα θα του πω ότι αν η πώληση της Ελλάδας συνεχισθεί με τον ίδιο ρυθμό, οι Έλληνες φίλοι μου ίσως δεν θα ζουν για να δουν τις πιο όμορφες ημέρες, (..) όσο οι ξένες τράπεζες και οι εταιρίες απομυζούν τον εθνικό πλούτο της χώρας τους». 

πηγή
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2015/08/blog-post_470.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου