Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

(Πεμ. 3/4/14 - 20:42)
Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ*
Η συζήτηση Μπαλτάκου- Κασιδιάρη, δύο ανθρώπων που όπως φαίνεται από το βίντεο είχαν φιλικές και συνεργατικές σχέσεις- υποθέτουμε ως«γεφυροποιοί» της περιβόητης συγκυβέρνησης ακροδεξιάς και ναζιστών- αποτελεί το πιο σοκαριστικό πολιτικό ντοκουμέντο των τελευταίων δεκαετιών.
Κανένας, ούτε ο Μπαλτάκος αρνήθηκε το γνήσιο του εν λόγω ντοκουμέντου. Ούτε επίσης αρνήθηκε ότι όσα λέει στον- προφανώς τακτικό συνομιλητή του-Κασιδιάρη είναι ή θεωρεί ότι είναι αλήθεια.
Το εύρος των εγκλημάτων που καταγγέλλει,ο βαθμός καταπάτησης των θεμελιωδεστέρων συνταγματικών αρχών, το βάθος του παρακράτους που φαίνεται- με τρόπο που ούτε στην υπόθεση «καρφίτσα» είχε διαπιστωθεί- ότι καθοδηγείται από τον πρωθυπουργό και οι προνομιακές σχέσεις του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με το ναζιστικό μόρφωμα συνιστούν γεγονότα πρωτοφανή σε διεθνή κλίμακα.

Αποκαλύπτουν δε, ότι οι προφυλακίσεις των βουλευτών της ΧΑ αποτέλεσαν –και- ενδοσυστημική σύγκρουση που όχι μόνο δε σηματοδότησε νίκη της δημοκρατίας αλλά αντίθετα απειλεί να την παρασύρει σε κατάρρευση, τόσο διά της ηρωοποίησης των ναζί, όσο και διά της πλήρους απαξίωσης κάθε ενός δημοκρατικού θεσμού.
Είναι άλλο πράγμα η ποινική δίωξη των τόσων εγκλημάτων της ΧΑ που ήταν αναγκαία και επιβεβλημένη από πολύ καιρό πριν, όταν ακόμα το σύστημα τη χάιδευε και άλλο η παρακρατική λειτουργία.
Φαίνεται επίσης ότι τα κέντρα που έπαιξαν με τη Χρυσή Αυγή λάθεψαν ως προς το πόσο εύκολα ξεμπερδεύεις με τέτοια φαινόμενα.
Αναμφίβολα διάγουμε τις πιο σκοτεινές μέρες της δημοκρατίας μας. Η συγκυβέρνηση και οι ξένοι και ντόπιοι εντολείς της έχουν τσαλαπατήσει και κουρελιάσει το σύνταγμα σε κάθε επίπεδο, από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, έως τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα και από τη διάκριση των λειτουργιών έως τα βασανιστήρια και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Η Ελλάδα δε βιώνει μόνο το πλέον βίαιο και καταστροφικό για το λαό της πείραμα επιβολής του υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού σε αναπτυγμένη χώρα. Υφίσταται και τη συνακόλουθη κατάρρευση της δημοκρατίας της.
Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκής. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει από το λαό και κυρίως να δώσει τη θέση της σε μια κυβέρνηση προοδευτική και στη διαδικασία ενός νέου δημοκρατικού ξεκινήματος.
Εδώ θα κριθεί και σύμπασα η αριστερά. Θα συλλάβει και θα υλοποιήσει την ιδέα μιας νέας αφετηρίας; Θα πείσει το λαό ότι πρέπει να κινητοποιηθεί επειδή τον αφορά άμεσα, στο πετσί του το παρακράτος ακροδεξιάς- ναζιστών που παρά τις εσωτερικές του συγκρούσεις θα επανα- ενωθεί αμέσως μόλις το απαιτήσουν οι συνθήκες, ίσως με άλλα πρόσωπα ως επικεφαλής αλλά με το ίδιο μίσος για τη δημοκρατία και το λαό; Να η μεγάλη πρόκληση. Να η μεγάλη αναγκαιότητα.
*Πηγή: tvxs.gr
Πέμπτη 3 Απριλίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15904:parakratos-apokalyptetai-tzhmas&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου