Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

20.000 διαδηλώσεις στα χρόνια του Μνημονίου

20.000 διαδηλώσεις στα χρόνια του Μνημονίου
Στοιχεία για τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και μετά, διαβίβασε με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.


Από τα στοιχεία προκύπτει ότι από την 8.5.2010 έως και την 28.3.2014 πραγματοποιήθηκαν ανά την Επικράτεια 20.210 συγκεντρώσεις-συναθροίσεις-κινητοποιήσεις εκ των οποίων οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχαν απευθύνει στον κ. Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν πόσες διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και πάσης φύσεως διαμαρτυρίες εργαζομένων έχει καταγράψει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα σημεία της Αττικής καθώς και στις επαρχιακές πόλεις από την 8η Μαϊου του 2010 (σ.σ. ημέρα ψήφισης του Μνημονίου). 

Ζητούσαν επίσης να ενημερωθούν πόσες φορές υπήρξε παρέμβαση των ΜΑΤ, σε πόσες περιπτώσεις δόθηκε εντολή για χρήση χημικών, ποια είναι η ακριβής ποσότητα των χημικών που αναλώθηκε αλλά και ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται.

http://www.zougla.gr/greece/article/20000-diadilosis-sta-xronia-tou-mnimoniou


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου