Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Καταλήψεις μόνο σε τρία σχολεία από τα 150 που λειτούργησαν στην Αττική


Το «παρών» έδωσαν την Τετάρτη (23/04), στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές των 260 σχολείων τα οποία άνοιξαν νωρίτερα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, με καταλήψεις απάντησαν οι μαθητές μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής από τα περίπου 150 που λειτούργησαν σήμερα, ενώ 17 καταλήψεις καταγράφηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για το τριήμερο 23-25 Απριλίου, κινήθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς.
«Οι καθηγητές και οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ» σημείωναν κύκλοι του υπουργείου, τονίζοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε με τη στάση της πώς θέλει ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα από τα 500 σχολεία, όπως προβλέπεται από το υπουργείο.
Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει για ακόμη μία φορά τη διαφωνία της με τον θεσμό της τράπεζας θεμάτων και των προαγωγικών εξετάσεων για την Α' Λυκείου που θα ισχύσει από φέτος, στο πλαίσιο του νόμου για το Νέο Λύκειο, ενώ καλεί καθηγητές, γονείς και μαθητές σε κινητοποιήσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/katalhpseis_mono_se_tria_sxoleia_apo_ta_150_poy_leitourghsan_sthn_attikh.2752254.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου