Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ευρωεκλογές 2014: Η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Ευρωεκλογές 2014: Η πολιτική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές

Προσκλητήριο προς τον ελληνικό λαό να ανατρέψει την σημερινή τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακήρυξή του για τις ευρωεκλογές, που εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Με το σύνθημα «Φτάνει πια», η διακήρυξη αναφέρεται εκτενώς στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής πολιτικής της ΕΕ, τονίζει τη θέση της χώρας μέσα στο ευρώ, ωστόσο επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς.
«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου είναι η στιγμή για να πούμε: "δεν πάει άλλο"!» αναφέρει η διακήρυξη και καλεί όλους τους Έλληνες, με την ψήφο τους, να στείλουν ηχηρά μηνύματα και να δρομολογήσουν θετικές εξελίξεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Με την ψήφο του, αναφέρει η διακήρυξη, ο ελληνικός λαός καλείται:
«Να στείλει ρητή εντολή προς την ελληνική συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της καταστροφής: ΦΥΓΕΤΕ!
Να δώσει θετική ψήφο στη ριζικά διαφορετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει έναν νέο δρόμο για μια σύγχρονη Ελλάδα της ανάπτυξης, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής προκοπής, χωρίς μνημόνια και ταπεινωτική εποπτεία.
Να καταψηφίσει τη σημερινή Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών, την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας, την Ευρώπη της Μέρκελ και του Σουλτς, την Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας και του ιμπεριαλισμού.
Να υπερψηφίσει την άλλη Ευρώπη, τη δική μας Ευρώπη, αυτή της εργασίας, των δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της προοδευτικής ανάπτυξης, της ισότητας των φύλων, χωρίς ρατσισμό και ομοφοβία. Την Ευρώπη της ισότιμης συνεργασίας των λαών, την Ευρώπη του σοσιαλισμού.
Να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για να σταματήσει η πορεία εξαθλίωσης.
Να γυρίσει την πλάτη στην καλλιεργούμενη απάθεια και αποχή που βοηθούν αποκλειστικά και μόνο τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης: χωρίς την ενεργή δράση των πολιτών καμιά δυνατότητα αναγέννησης του τόπου δεν μπορεί να υπάρξει».
Διαβάστε επίσης: 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014/story/437410/eyroekloges-2014-i-politiki-diakiryxi-toy-syriza-gia-tis-eyroekloges#ixzz2zvRce8Oj



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου