Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Κτηνωδία για το «σόου» Μιχαλολιάκου. Δυο μέρες είχαν χωρίς νερό και φαί τα άλογα της παρέλασης της 25η Μαρτίου για να μην …αφοδεύσουν. Αλλά τελικά έχ..αν μπροστά τους


aloga stin parelasi peiraia
Για μια χούφτα ψηφαλάκια και για την ικανοποίηση ενός κακώς εννοούμενου «πατριωτισμού» και « εθνικοφροσύνης», ο  Πειραιάς,   έμελλε επί ημερών του απερχόμενου Δημάρχου , Βασίλη Μιχαλολιάκου , να
«στιγματιστεί»  .
Για να ικανοποιηθούν τα « εθνικόφρονα καπρίτσια» του κ. Μιχαλολιάκου και άλλων , ήταν η αιτία να διασυρθεί , επιδεικνύοντας βαναυσότητα σε δέκα υπερήφανα άλογα , καταπατώντας όλους τους σχετικούς νόμους , για την τήρηση των οποίων τόσο  πολύ « κόπτεται» σ΄ άλλες περιπτώσεις ο απερχόμενος Δήμαρχος .


«Μούγκα» από ΠΕΣΥΔΑΠ, βουλευτές , «φιλοζωικές»
Την στιγμή που ,με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου και τη δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής, με την ανέγερση μουσείων και άλλων το πόλη – κέντρο των πολιτιστικών δρώμενων στη χώρα μας και « εξαγωγής» πολιτισμού , τα «θυσιάζει» όλα αυτά εξαιτίας του πανικού ενός Δημάρχου και κάποιων άλλων ενόψει του απερχόμενου αποτελέσματος στις Δημοτικές Εκλογές.
Εκτός από την σιωπή που επέδειξαν τα κεντρικά ΜΜΕ , απορίας άξιον είναι η στάση που τήρησαν οι κάθε λογής οικολογικές και φιλοζωικές οργανώσεις  τόσο στον Πειραιά όσο και γενικότερα αλλά και ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος ΠΕΣΥΔΑΠ , ο οποίος σ’ άλλες περιπτώσεις «εξανίσταται».
Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι κανείς βουλευτής από τα κόμματα του λεγόμενου Συνταγματικού τόξου , που εκλέγεται στον Πειραιά ( ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ , ΔΗΜΑΡ) δεν έφερε το θέμα στη Βουλή

    Το ομολογούν οι ίδιοι
Σύμφωνα με  τη δημοτική σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Κούβαρη, της οποίας «ιδέα» ήταν όλο αυτό το βάναυσο «show» τα άλογα ανήκαν στον Ιππικό Σύλλογο Μάνης και σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου μεταφέρθηκαν και παρέλασαν στον Πειραιά στο φετινό εορτασμό της Εθνικής μας επετείου…!
Η ίδια  μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο και θέλοντας να δικαιολογηθεί για το περιστατικό με τη αφόδευση των αλόγων ενώπιον της εξέδρας των επισήμων – αντιλαμβανόμενη έτσι  ότι αυτό και όχι η κακομεταχείρισή τους , ήταν το μείζον- ομολόγησε « πως τα άλογα ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μεταφορά και συνέβη το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν νηστικά δύο μέρες γι’ αυτό το σκοπό!!!».

      Η συνεδρίαση
Το θέμα ωστόσο απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με πρωτοβουλία του  δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Ιωσήφ Βουράκη.
Ο  κ. Βουράκης απέδωσε την συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» σε ψηφοθηρικούς σκοπούς του δημάρχου, προκειμένου να ρίξει γέφυρες προς τους Μανιάτες, που κάθε άλλο παρά αμελητέα δύναμη αποτελούν στον Πειραιά…!
«Προσπαθώντας να ρίξετε γέφυρες προς τους Μανιάτες φέρατε 10 άλογα από τη Μάνη. Ευτυχώς, όχι μόνο οι Πειραιώτες, αλλά και τα άλογα στην παρέλαση κατάλαβαν τι είστε κ. Δήμαρχε και σας απάντησαν με τον τρόπο τους περνώντας από μπροστά σας» είπε ο κ. Βουράκης, υπονοώντας προφανέστατα την αφόδευση κάποιων εξ΄αυτών ενώ παρήλαυναν ενώπιον της εξέδρας των επισήμων.
Ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε  κατήγγειλε τον απερχόμενο Δήμαρχο, κ. Μιχαλολιάκο ότι «σε μια ημέρα τόσο σημαντική για το ελληνικό Έθνος και την Ορθοδοξία που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για το εθνικό μας φρόνημα τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, για μια ακόμα φορά αυθαιρέτησε και χρησιμοποίησε προς ίδιον όφελος ακόμα και την επέτειο της 25ης Μαρτίου και μάλιστα με επονείδιστο τρόπο, δίχως ίχνος σεβασμού και με πρακτικές που του είναι πολύ προσφιλείς όπως το … «αποφασίζομεν και διατάσσουμε»…

  Βουράκης: Ο Πειραιάς ανήκει σ΄όλους
Ο κ. Βουράκης , υπογράμμιζε ότι «ο Πειραιάς ανήκει και στους Μανιάτες και στους Κρητικούς και στους Κυκλαδίτες και στους Μικρασιάτες και στους Δωδεκανήσιους και σε όλους! Ο Πειραιάς ανήκει στους Πειραιώτες και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τους σφετεριστεί! Ο απερχόμενος δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία του τόπου του μπροστά στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να καταφέρει να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια!».
Κατά τον κ. Βουράκη, ο απερχόμενος Δήμαρχος , «έχοντας χάσει την στήριξη της οικογένειας του Ολυμπιακού και με δεδομένο οτι οι σχέσεις με τους πατριώτες του είναι διαταραγμένες και το ξέρουν όλοι προσπάθησε να ξαναρίξει γέφυρες προς την πλευρά τους «χτυπώντας» τους στο μανιάτικο φρόνημα! Δυστυχώς τα τεχνάσματα τέτοιου τύπου παραπέμπουν σε μικροκομματικές πρακτικές μια άλλης εποχής που πλέον δεν έχουν απήχηση» ανέφερε και πρόσθετε:
« Τώρα πάλι αν ήθελε να στείλει άλλο μήνυμα με την παρουσία των αλόγων μπορούμε να το αντιληφθούμε και αυτό… Το ότι όπως κατάντησε τον Πειραιά με το μεγαλόπνοο σχέδιο των μονοδρομήσεων θα αναγκαστούμε να κυκλοφορούμε με άλογα το έχουμε καταλάβει!
Αν πάλι ήθελε να μας πει ότι θα ξαναπάρει τον Δήμο και θα μπει μέσα στο Δημαρχείο καβάλα στο άλογο του απαντάμε ότι τον έχουν γελάσει! Την καλύτερη απάντηση, πάντως, του την έδωσαν τα ίδια τα άλογα… Τα «έκαναν» μπροστά του δείχνοντας του τι τον έχουν».

                  Ευσταθόπουλος
Από τη δική του μεριά, ο Σαράντος Ευσταθόπουλος προσπάθησε να αμυνθεί στα «πυρά» της Ελένης Κούβαρη που τον κατηγόρησε για «ρηχή» και «ανούσια» δημοσιογραφία, επειδή αντί να σταθεί στην τιμητική παρουσία του Ιππικού Συλλόγου στην πόλης, ανέδειξε το θέμα της… φυσικής ανάγκης των αλόγων!
Επίσης, ο κ. Ευσταθόπουλος πρόσθεσε πως οι ύβρεις και οι φωνές δεν αρμόζουν στο πρόσωπο της Ελένης Κούβαρη και ότι πρέπει να ηρεμήσει και να δέχεται την κριτική όσο σκληρή και αν είναι….!

Κούβαρη: Σαχλαμάρες
Ιδιαίτερα σκληρή κριτική άσκησε η Ελένη Κούβαρη, η οποία αφού ξεκαθάρισε πως ο Ιππικός Όμιλος Μάνης ήρθε με δικά του έξοδα στον Πειραιά, υπογράμμισε πως τα άλογα ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μεταφορά και συνέβη το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν νηστικά δύο μέρες γι’ αυτό το σκοπό…!
«Όλα τα παιδιά γνώρισαν την παράδοση φωτογραφήθηκαν με τα άλογα στην παρέλαση», δήλωσε η κ. Κούβαρη. Η ίδια αναφερόμενη στα σχόλια για τις ακαθαρσίες των αλόγων «άστραψε και βρόντηξε«…! «Δεν ανέχομαι ούτε ειρωνεία ούτε σχόλια πολύ περισσότερο την σαχλή δημοσιογραφία και τις σαχλαμάρες που γράφτηκαν σε site δημοτικού συμβούλου», είπε η κ. Κούβαρη.
Τελικά, η σύρραξή αποφεύχθηκε χάρη στην πυροσβεστική παρέμβαση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην Ελένη Κούβαρη και αγνόησε τόσο τις ενστάσεις του δημοτικού του συμβούλου, όσο και τις μπηχτές του κ. Βουράκη….»!

   Καρδαράς: Τραγικό ευτράπελο
Αξίζει δε να σημειωθεί πως καυστική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε την επομένη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Το λιμάνι της Αγωνίας-Συμμαχία στον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς .
«Μέσα στη γενική θλίψη της τραγωδίας που περνάει η χώρα μας και η πόλη μας ο Πειραιάς αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ έχουμε ανάγκη ορισμένες φορές να ξεφεύγει το μυαλό μας και να ασχολούμαστε με γεγονότα που μπορεί να είναι «ευτράπελα» αλλά συνάμα εμπεριέχουν και το τραγικό στοιχείο» τονίζει αναφερόμενος στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Καρδαράς επισημαίνει ότι ο κ.Μιχαλολιάκος στη συνεδρίαση , « έμπλεος εθνικού ενθουσιασμού και υπερηφάνειας είπε στο Δ.Σ. ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2014 ήταν η καλύτερη επετειακή εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στον Πειραιά και επεσήμανε την παρουσία των έφιππων Μανιατών με τις εθνικές στολές που άνοιξαν την παρέλαση καθώς και των Σπαρτιατών με τις πανοπλίες τις περικεφαλαίες και τα δόρατα… Κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους στην ομιλία του επεσήμανε σκωπτικά τα περί αφοδεύσεων των αλόγων έμπροσθεν της εξέδρας των επισήμων!!! Εκείνη την ώρα έπρεπε να παρευρίσκονται πολίτες για να παρακολουθήσουν το τι επακολούθησε στο Δ.Σ» αναφέρει και προσθέτει:

    Ύβρεις
« Μία εκ των Μανιατισσών Δημοτική Σύμβουλος (που πιθανόν είχε την ιδέα της μεταφοράς 10 αλόγων από τη Μάνη στον Πειραιά) σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να καταγγέλλει με ύβρεις Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ αλλά και ανεξάρτητους που τόλμησαν και ανέδειξαν (είτε στην ομιλία τους είτε με φωτογραφίες στα blog) τις αφοδεύσεις των αλόγων περίπου ως «αντεθνική ενέργεια», αφού όπως εξήγησε το όλο «σόου» αναδείκνυε την ιστορικής σημασίας συμμετοχή των Μανιατών στον αγώνα για την ελευθερία το 1821».

Τα σκούπισε ο σύμβουλος- πρώην συνδικαλιστής
Η παρέμβαση του κ. Μιχαλολιάκου , « ότι ευτυχώς φρόντισε ο συνταξιούχος και πρώην συνδικαλιστής στην καθαριότητα του Δήμου Πειραιά βοηθός Δημάρχου επί της καθαριότητας (που αμείβεται με 24.000 ευρώ ετησίως) να καθαρίσει ακαριαία τα αποτελέσματα των αφοδεύσεων των αλόγων έφερε νέα παρέμβαση της παραπάνω Δημοτικής Συμβούλου ότι «επρόκειτο περί ατυχήματος και ότι είχαν φροντίσει να μην ποτίσουν και να μην ταΐσουν τα άλογα επί 2 ημέρες για να αποφευχθούν τα αποτελέσματα» .

    «Αυτός είναι βασανισμός»
Σε αυτό το σημείο,  υπογραμμίζει ο κ. Καρδαράς , «  δεν άντεξα ούτε κατάφερα να συγκρατηθώ και παρενέβην ότι είναι απαράδεκτο για το «σόου» της παρέλασης των αλόγων να επιλέξουν κάποιοι να βασανίσουν τα ζώα στερώντας τους το φαί και το νερό!!!
Έτσι έγινα και εγώ συμμέτοχος δυστυχώς μιας από τις πολλές ατυχείς στιγμές ενός Δημοτικού Συμβουλίου που αντί να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα της πόλης και τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ασχολείται με τα «σόου» στις παρελάσεις. Αυτά και τόσα άλλα αναδεικνύουν το «ευτράπελο» αλλά και το «τραγικό» στοιχείο που αφορά άλλες εποχές αλλά και την ανάγκη αλλαγής προσώπων, νοοτροπιών, δομών, πρακτικών και αντιλήψεων.
Με άλλα λόγια χρειάζεται ανατροπή και συνολική πολιτική Αλλαγής στις εκλογές της 18/5/2014 και της 25/5/2014. Σε ό,τι αφορά τους Μανιάτες (εγώ είμαι Αρκάς) η ιστορία έχει αναδείξει το ρόλο τους στην Επανάσταση του 1821 και δεν χρειάζονταν ούτε οι Σπαρτιάτες με τις πανοπλίες ούτε τα άλογα να φύγουν από το φυσικό τους χώρο και να παρελαύνουν στον Πειραιά»καταλήγει στην ανακοίνωσή του , ο κ. Καρδαράς.
http://newsta.gr/top/%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8C%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου