Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

H πουτινική Λαφαζανιάδα προπαγανδίζει ανοιχτούς ναούς-μικροβιοκτόνο «Θ. Κοινωνία»

[Ο εν Ελλάδι ιστότοπος του πατριαρχείου Μόσχας ξαναχτύπησε]
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Mε σειρά πάνω από 10 δημοσιευμάτων μας έχουμε καταγγείλει (όπως και πολλοί, Αριστεροί και μη, ιστότοποι) την ιστοσελίδα Iskra ως χώρο διάδοσης ακροδεξιών απόψεων κάτω από αριστερή μάσκα. Η ιστοσελίδα αυτή έχει παρουσιάσει και το μοναδικό στην ιστορία της Αριστεράς θέαμα να εκπροσωπεί (ανιδιοτελώς και αμισθί) το πατριαρχείο Μόσχας και αν και σκανδαλωδώς «πατριωτική» σε βαθμό εθνικοφροσύνης, παρουσιάζει το περίεργο φαινόμενο (όπως και όλοι σχεδόν οι ακροδεξιές και εκκλησιαστικές ιστοσελίδες και συγκεκριμένοι μητροπολίτες) να υπερασπίζεται (ανιδιοτελώς) με σειρά αναρίθμητων ανόητων άρθρων («ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-iskra») εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος (μιας θεματολογίας δηλαδή, παγκοσμίως και διαχρονικά πρωτοφανούς για κομμουνιστική ιστοσελίδα) τις  ρατσιστικές και ιμπεριαλιστικές θέσεις του πατριαρχείου Μόσχας, κατά του αυτονόητου δικαιώματος των Ουκρανών Ορθοδόξων να έχουν δική τους Ορθόδοξη Εκκλησία (όπως και οι Παλαιστίνιοι, που καθώς προκύπτει από τη σιωπή του πολυπράγμονα φιλοπαλαιστίνιου Λαφαζάνη, καλώς είναι υπόδουλοι από το 1534 εκκλησιαστικά στον πειρατή Ρωμιό πατριάρχη), επειδή οι δυο αυτοί λαοί προφανώς θεωρούνται κατώτεροι, όπως και κατά του κατοχυρωμένου από Ι.Κανόνες και την Ιερή Παράδοση της Ανατολικής Εκκλησίας Κανονικού δικαιώματος του πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης (και «του Γένους» κατά τους Εθνικόφρονες), να χορηγεί Αυτοκεφαλίες.

Σαν να μην έφτανε η αυτοκτονική δήλωση του σταθερά σκανδαλωδώς φίλου των πιο ακροδεξιών προσώπων και σχηματισμών της Εκκλησίας (Χουντόδουλου και Αγίου Όρους) κ.Αλαβάνου υπέρ της εν μέσω πανδημίας δολοφονικής περιφοράς των Επιταφίων, ήλθε τώρα και το συναφές δημοσίευμα των φίλων του της Iskra, για να δείξει για πολλοστή φορά το κατάντημα της Αριστεροακροδεξιάς των ΣΥΡΙΖΕΛ και των λερναίων εκβλαστημάτων τους. Το άρθρο έχει την υπογραφή του κομματιδίου της αντισημιτικής «Χριστιανικής Δημοκρατίας»  («Ο αντισημιτισμός του Χριστιανοσοσιαλιστή Ν.Ψαρουδάκη») και είναι από κάθε άποψη απαράδεκτο σε βαθμό κακουργήματος, υποστηρίζοντας την ανυπακοή έμμισθων κρατικών υπαλλήλων, αμφισβητώντας το πολίτευμα, το συνταγματικό καθεστώς της νόμω κρατούσης πολιτείας, τη δεδηλωμένη διαβεβαίωση των Αρχιερέων ενώπιον του Προέδρου τ.Δημοκρατίας να υπακούουν στους Νόμους του Κράτους, το δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών να καταγγέλλουν την παρανομία που απειλεί ζωές, την ιατρική Επιστήμη, το δικαίωμα των ανθρώπων στην υγεία και στη ζωή και τέλος ακόμη και τη στοιχειώδη λογική, προπαγανδίζοντας τη μαγική ιδιότητα της μικροβιοκτονίας του αρχαϊκού και αποκρυφιστικού εθίμου της Θεοφαγίας:«Iskra-Η Χ.Δ. για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας» (19.4.2020). «Η Κυβέρνηση αγνόησε προκλητικά την απόφαση αυτή της Ιεράς Συνόδου και επέβαλε γενικευμένη απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας, εκτός της κάλυψης των αναγκών ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. Η πρωτοφανής αυτή απόφαση, παραβιάζει μεν ευθέως τις περί θρησκευτικής ελευθερίας διατάξεις του Συντάγματος, υπερβαίνει δε κατά πολύ τις ανάγκες για τήρηση των υγειονομικών προφυλάξεων. Από την περασμένη Κυριακή (των Βαϊων) επιτράπηκε σε όλους τους ναούς να λειτουργήσουν, ωστόσο με θύρες κλειστές και χωρίς τη δυνατότητα έστω και ελάχιστων πιστών να παρευρίσκονται, ενώ απαγορεύτηκε ολωσδιόλου η μετάβαση στις εκκλησίες, ακόμη και για «ατομική προσευχή». Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η πραγματική θεώρηση της Εκκλησίας από την κυβέρνηση, εφόσον, στο βωμό ενός αφηγήματος απόλυτης «υπευθυνότητας» και «προστασίας της δημόσιας υγείας» που καλλιεργείται με τη συνεπικουρία της υστερίας φιλοκυβερνητικών μέσων, δεν κωλύεται στην επιβολή μέτρων απόλυτης φαλκίδευσης της θρησκευτικής ελευθερίας, που εμφανώς λογίζεται ως χόμπι και «κινδυνώδης πολυτέλεια σε περίοδο εθνικής κρίσης.
Κλίμα τρομοκράτησης και χαφιεδισμού
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων, με σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης, αλλά και την υστερία ορισμένων ΜΜΕ (σημ.Λ.: εδώ ξεχνιέται πως παραπάνω αυτή η «κατηγορία» αφορούσε ψευδέστατα μόνο «φιλοκυβερνητικά» ΜΜΕ), τείνει να περάσει στην κοινή γνώμη η πλάνη ότι η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας είναι παράνομη και δήθεν επικίνδυνη για την υγεία. Βρισκόμαστε μπροστά στο επικίνδυνο φαινόμενο αστυνόμευσης της θρησκευτικής ζωής των Ελλήνων, με πολίτες να λειτουργούν ως καταδότες. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου, ότι δεν κοινώνησε την Κυριακή των Βαϊων στον Άγιο Σπυρίδωνα, ωσάν να έπρεπε να απολογηθεί,…Καταδικάζουμε τη στάση της Κυβέρνησης που επιχειρεί, δια του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νικολάου Χαρδαλιά, να ποινικοποιήσει τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας, με επίκληση, μάλιστα, χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα προς τούτο, παράβαση των εντολών της Ιεράς Συνόδου! Η Διοικούσα Εκκλησία δεν είναι υπό επιτροπεία…..Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απλούς ιερείς, που είναι συνεπείς με την κύρια αποστολή τους, τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας (σημ.Λ. τι άλλο θα ακούσουμε!) …Καλούμε την Κυβέρνηση να πάψει να υποθάλπει την τρομοκράτηση της θρησκευτικής ζωής του ελληνικού λαού. Και την Ιερά Σύνοδο, με συμπληρωματική ανακοίνωσή της, να καλύψει τους θρησκευτικούς λειτουργούς …».
Η Iskra προσθέτει για να καλυφθεί την κουτοπόνηρη και «δημιουργικά ασαφή» διευκρίνιση: «*Οι απόψεις του κειμένου εκφράζουν τη “Χριστιανική Δημοκρατία” και όχι κατ’ ανάγκη τις θέσεις της Iskra», θεωρώντας πως έτσι σώζει την αξιοπρέπειά της. Οι αναγνώστες μας ας το κρίνουν αυτό.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου