Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ο “χασάπης” Ενρτογάν βομβαρδίζει Κούρδους μαχητές στο Ιράκ-Έντονη καταδίκη Βαγδάτης

αεροπορία

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα  η τουρκική αεροπορία πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις εντός της εδαφικής επικράτειας του Ιράκ και χωρίς την έγκριση των αρμόδιων αρχών, ενώ πολιτικοί αλλά και στρατιωτικοί κύκλοι της χώρας καταδικάζουν την τουρκική επιθετικότητα.

Την Παρασκευή 17/4 ο Χουλουσί Ακάρ ανακοίνωσε πως με την τελευταία επιδρομή των τουρκικών αερομαχητικών, “εξουδετερώθηκαν” 18 “τρομοκράτες”, Κούρδοι μαχητές του PKK ( Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) στα βουνά Qandil περιοχή του Βόρειου Ιράκ.
Η τουρκική αεροπορία προβαίνει συχνά σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του PKK το οποίο θεωρείται “τρομοκρατική” οργάνωση  από την Τουρκία και τους δυτικούς ιμπεριαλιστές συμμάχους της.
Η Τουρκία που καταπολεμά τους “τρομοκράτες” Κούρδους στο Ιράκ, μισθοφόροι υπό τον τον έλεγχο και την επιρροή της, πραγματοποίησαν αλλά ISIS μορφής επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των συριακών δημοκρατικών δυνάμεων (SDF) στις οποίες ηγούνται οι Κούρδοι, στην πόλη al-Kaltah της Συρίας στις 14 Απριλίου, χρησιμοποιώντας δύο ανήλικους.
Οι δύο ανήλικοι ήταν μεταμφιεσμένοι σαν βοσκοί. Κατά την είσοδο τους στην πόλη το ένα από τα δύο παιδιά ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό χάνοντας τη ζωή του, τραυματίζοντας το άλλο.
Σύμφωνα με το Συριακο-Κουρδικό πρακτορείου ειδήσεων Hawar News Agency (ANHA) , το νεκρό παιδί αναγνωρίστηκε. Ο 15χρονος  Ali Emo al-Abd, ο οποίος στρατολογήθηκε από Ισλαμιστές υποστηριζόμενους από την Τουρκία μισθοφόρους, εξαναγκάστηκε να φορέσει εκρηκτική ζώνη.  Στόχος ήταν να πληγούν Κούρδοι μαχητές των SDF.
Αυτή είναι η Τουρκία. Παραβιάζει τον εναέριο χώρο του Ιράκ,  πραγματοποιεί δολοφονικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον Κούρδων σ’ αυτήν τη χώρα, εισβάλλει στην Συρία και στη Λιβύη, ενώ  προωθεί τα σχέδια της “Γαλάζιας Πατρίδας” σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Το τραγικό είναι ότι το τρομοκρατικό επεκτατικό τουρκικό καθεστώς έχει την ανοχή αν όχι και την κάλυψη της Δύσης, των ΗΠΑ και της γερμανικής Ε.Ε

*Με πληροφορίες από almasdarnews.com, southfront.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου