Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

(Γιατί απορείς θρησκευόμενε ακροδεξιέ Ελληναρά; Για τη Ρωσία πάντα η Ορθοδοξία ήταν όπλο και την "έκοβε κι έραβε" στα μέτρα της)! Ρωσία: Πούτιν και Στάλιν γίνονται ψηφιδωτά σε εκκλησία (βίντεο)
Μετά τον Ιωσήφ Στάλιν που βρήκε θέση στον υπό ανέγερση του ιερού ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι πολύ πιθανόν να κατασκευαστεί ψηφιδωτό και με τη μορφή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μελετάει αυτό το ενδεχόμενο και σύντομα το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της επί θεμάτων εκκλησιαστικής τέχνης, αρχιτεκτονικής και αναπαλαίωσης θα ανακοινώσει την τελική απόφαση.
Προϋπόθεση φυσικά είναι να δώσει τη συγκατάθεσή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο ναός ανεγείρεται προς τιμήν της 75ης επετείου της επετείου της Νίκης του σοβιετικού στρατού επί της ναζιστικής Γερμανίας, στο πάρκο «Πατριώτης» που βρίσκεται σε προάστιο της Μόσχας.
Το κωδωνοστάσιο του έχει ύψος 75 μέτρα και το μήκος της γκαλερί που έχει τίτλο «Ο δρόμος της μνήμης» στην οποία θα απεικονίζονται οι μέρες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) έχει μήκος 1418 μέτρα. Στον κεντρικό τρούλο του ναού θα υπάρχει η μεγαλύτερη ψηφιδωτή απεικόνιση του Χριστού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου