Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Μεσαίωνας!




Το είδαμε κι αυτό: το αμερικανικό ακροδεξιό «όλον» να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβάλει οι κυβερνήτες. Κατά προτίμηση στις Πολιτείες όπου ο κυβερνήτης είναι του Δημοκρατικού Κόμματος. Χιλιάδες θρησκόληπτοι, μέλη κάθε είδους σέκτας, οπαδοί του Tea Party, φορώντας καπελάκια της καμπάνιας του Τραμπ, ορισμένοι κραδαίνοντας όπλα, με πανό και πλακάτ που αναφέρονται στα… ατομικά τους δικαιώματα,  σείοντας αστερόεσσες και φροντίζοντας επιδεικτικά να βρίσκονται κοντά ο ένας από τον άλλο, ξεχύθηκαν σε δρόμους και σε πλατείες ενθαρρυμένοι από τον ίδιο τον Τραμπ, που πότε δηλώνει ότι οι κυβερνήτες των Πολιτειών «το παράκαναν», πότε ότι βιάζεται «να ξανανοίξει η οικονομία» και πότε ζητά να «απελευθερωθούν» Πολιτείες όπως το Μίσιγκαν, η Βιρτζίνια και η Μινεσότα από τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες.

Τη «νύφη» πλήρωσαν και Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, όπως ο Αμποτ του τεράστιου Τέξας και ο Σουνούνου του μικροσκοπικού Νιου Χαμσάιρ, αλλά τον Τραμπ ελάχιστα τον απασχολεί αυτό. Από τη μια δηλώνει ότι θ’ αφήσει τους κυβερνήτες να πάρουν τις τελικές αποφάσεις και από την άλλη υποδαυλίζει το πιο καθυστερημένο κομμάτι των ψηφοφόρων του, για να τους έχει έτοιμους για τη συνέχιση της προεκλογικής καμπάνιας. Αλλωστε, με 40.000 επίσημα καταγεγραμμένους νεκρούς μέχρι στιγμής, θεωρεί ότι έχει περιθώριο μέχρι τους 200.000, που όπως έχει δηλώσει θα ήταν ένα… υπέροχο σκορ! Οταν μάλιστα οι θάνατοι αφορούν στην πλειοψηφία τους Αφροαμερικανούς και γενικά τα πιο εξαθλιωμένα κοινωνικά στρώματα, τα πράγματα γίνονται… καλύτερα για τον Τραμπ και τους οπαδούς του.

Ο Τραμπ «παίζει» και με την οικονομική απόγνωση που έχει προκαλέσει το lockdown σε εργάτες και μικροϊδιοκτήτες. Ο συνδυασμός αμορφωσιάς, άγνοιας, θρησκοληψίας και οικονομικής πίεσης είναι ιδανικός για τον έλεγχο του «μέσου Αμερικανού».



Σ’ αυτό το κοινό απευθύνεται ο Τραμπ και όταν λέει ότι ο Μπάιντεν είναι ο ιδανικός υποψήφιος για τους Κινέζους, που… διέσπειραν τον κοροναϊό!  Το γράφει στο τουίτερ: «Η Κίνα θέλει τόοοσο πολύ τον Κοιμισμένο Τζο. Θέλουν πίσω όλα εκείνα τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν πληρώσει στις ΗΠΑ, κι ακόμα περισσότερα. Ο Τζο είναι ένας εύκολος στόχος, ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ τους!».
Τρίτη 21 Απριλίου 2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου