Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν την κινητοποίηση των γιατρών [Βίντεο]

Ευαγγελισμός: Αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν την κινητοποίηση των γιατρών [Βίντεο]
Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όταν - όπως καταγγέλλεται - αστυνομικοί της ΔΙΑΣεπιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών  στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη στήριξη της δημόσιας υγείας.
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες με πρόσχημα την απαγόρευση συναθροίσεων, την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κοροναϊό με τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό προστασίας, επιχείρησαν να γράψουν πρόστιμα και να κάνουν συλλήψεις. 

Μετά πάντως από τις έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των εργαζομένων του νοσοκομείου, οι αστυνομικοί αποχώρησαν υπό αποδοκιμασίες. 
Οι συγκεντρωμένοι, ανταποκρινόμενοι στο Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, εν μέσω της πανδημίας, διαδηλώνουν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και ενάντια στις πολιτικές εγκατάλειψης του ΕΣΥ.
Δεν έμεινε ασχολίαστο από τους συγκεντρωμένους ότι αντί να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να προστατέψει τους εργαζόμενους που κρατούν όρθιο το ΕΣΥ απέναντι στον κοροναϊό, η κυβέρνηση έστειλε την αστυνομία για να διαλύσει τη συγκέντρωσή τους. 


Αστυνομία μπήκε να διακόψει την συγκέντρωση ιατρών στον ευαγγελισμό


 https://tvxs.gr/news/ellada/nos-eyaggelismos-astynomikoi-prospathisan-na-kanoyn-syllipseis-en-meso-kinitopoiisis-ton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου