Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

(Απίστευτου θράσους προπαγάνδα φιλορωσισμού: Φιλολαϊκός και θεοσεβούμενος ο διπλοϊδιοκτητης μεγαλοκαπιταλιστής πιστολάς)! Σαββίδης: «Να μην υποκύψουμε στον πανικό και το άγχος»

 Σαββίδης: «Να μην υποκύψουμε στον πανικό και το άγχος»

Ο Ιβάν Σαββίδης με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, έστειλε το δικό του μήνυμα για το Πάσχα, ενώ μεταξύ άλλων απηύθυνε εκκληση για ψυχραιμία, ενότητα και αλληλεγγύη, προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι την πανδημία του κορωνοϊού και τις συνέπειές της.
Αναλυτικά το μήνυμα του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ:


Η Ανάσταση του Χριστού ενώνει τους πάντες, δίνει στη ζωή ένα βαθύ νόημα και, όπως ποτέ άλλοτε, μας γεμίζει σήμερα με ελπίδα για το καλύτερο, με πίστη στο Θεό και την ανθρωπότητα.

Με το παράδειγμά του, ο Χριστός, μας δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο, καμία δυσκολία που να μην μπορεί να τη χειριστεί ο άνθρωπος, ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που καθορίζουμε τη μοίρα μας.

Σήμερα γίναμε όμηροι μίας κατάστασης άνευ προηγουμένου. Όλος ο κόσμος μάχεται με την πανδημία του κοροναϊού. Και, όπως είναι φυσικό, μας βασανίζουν η ανησυχία και ο φόβος για τη ζωή μας, τη ζωή των αγαπημένων και των κοντινών μας, για το μέλλον της οικογένειάς μας και της χώρας. Αυτά τα συναισθήματα επιδεινώνονται με την αναγκαστική απομόνωση, η οποία μας στερεί τη ζωντανή επαφή και τη συνήθη δραστηριότητα, με τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκύψουμε στον πανικό και το άγχος. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και η ικανότητα λήψης καλά σταθμισμένων αποφάσεων. Είναι προφανές ότι η απομόνωση είναι ένα απαραίτητο μέτρο φυσικής προστασίας της υγείας μας. Και εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε πιστά όλες τις συστάσεις της πολιτείας, συνειδητοποιώντας ότι από τις ενέργειές μας σήμερα, ουσιαστικά, εξαρτάται η ευημερία του έθνους.

Δεν μου φαίνεται λιγότερο σημαντική σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η διατήρηση της πνευματικής ισορροπίας μας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη μόλυνση των ψυχών μας με απάθεια, κατάθλιψη, μελαγχολία, δυσπιστία στις δυνάμεις μας.

Είμαι βέβαιος ότι η αγάπη για τη ζωή και η αισιοδοξία, έμφυτα στοιχεία στο λαό μας, θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε ευπρεπώς την παρούσα κατάσταση. Γι' αυτό ζητώ ολόψυχα από εσάς, τους φίλους, τους συναδέλφους, τους συμπατριώτες μου, να διατηρείτε τη πίστη και τη θέληση για ζωή, να επιδεικνύετε αλληλεγγύη, φροντίδα και προσοχή ο ένας στον άλλο, στους κοντινούς σας ανθρώπους, ιδιαίτερα στους ανθρώπους της παλαιότερης γενιάς, που χρειάζονται υποστήριξη και βοήθεια. Ειδικά σήμερα πρέπει να ενωθούμε ακόμη περισσότερο πνευματικά, να συνεργασθούμε προκειμένου να λύσουμε το κοινό πρόβλημα, που δεν απειλεί πια μόνο ένα έθνος, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αδιαφορία παρουσιάζεται εκεί, όπου ξεθωριάζει η πίστη στο Θεό. Ας δούμε όλα όσα συμβαίνουν ως μία δοκιμασία, την οποία μας έστειλε ο Κύριος, ως μια ευκαιρία να συγκεντρωθούμε και να επανεξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στη ζωή, να επιστρέψουμε στις βασικές χριστιανικές αξίες, να ενεργοποιήσουμε την εσωτερική δυναμική, να αναπτύξουμε ένα σχέδιο δράσης για το μέλλον. Μετά από όλους τους περιορισμούς, πρέπει να μπούμε στη νέα πραγματικότητα πιο ισχυροί και ανθεκτικοί πνευματικά, για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις.

Είμαι βέβαιος ότι ειδικά σε αυτήν την περίπτωση είναι εξαιρετικά σημαντική η ενιαιοποίηση των πνευματικών μας φιλοδοξιών, των προσπαθειών όλων των θεσμών της κοινωνίας των πολιτών. Επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, αυτοσυγκράτηση και υψηλή κοινωνική ευθύνη, μαζί θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε.

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και ζητώ προσευχόμενος στο Θεό να μας φυλάει, να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε επαρκώς όλες τις δοκιμασίες, και να σώσει τις ψυχές μας από την πικρία.

Σας εύχομαι ειλικρινά αγάπη, υγεία, ευημερία και ψυχική ηρεμία.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!

Καλή Ανάσταση!

Πάντα δίπλα σας,

Ιβάν ΣαββίδηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου