Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Σελίμ Ζερολάρι: Ενας "Πλεμπαίος" κρατούμενος που τον άφησαν να πεθάνει από μια φλεγμονή στο δόντι του.

Παρακάτω συναντούμε μια "ειδησούλα", απ' αυτές που οι αρχισυντάκτες των εφημερίδων αξιολογούν ότι δεν τους αξίζει ούτε ένα μονόστηλο.
Αναφέρεται σε έναν θάνατο "πλεμπαίου" φυλακισμένου, ο οποίος δεν είχε καμιά σχέση μ' αυτούς τους κρατούμενους που αποφυλακίζονται με ιατρικά πιστοποιητικά σαν "πάσχοντες από βαριά κατάθλιψη  και αυτοκτονικό ιδεασμό".

Είχαμε έναν θάνατο κρατουμένου εν έτη 2020 εξ αιτίας μας φλεγμονής στο δόντι του.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οπως μαθαίνουμε απ΄την παρουσία που έχει στο διαδίκτυο η συλλογικότητα "Αλληλεγγύη στους κρατούμενους", σήμερα τα ξημερώματα πέθανε στις φυλακές Μαλανδρίνου, ένας νέος άνθρωπος, μόλις 37 χρονών και πολύτεκνος πατέρας.  Ο Σελίμ Ζερολάρι.

Εδώ και 1 εβδομάδα παραπονιόταν στους αρμόδιους των φυλακών για τις ενοχλήσεις που του προκαλούσε ένα χαλασμένο δόντι. Η αδιαφορία που συναντούσε ήταν πλήρης.
Πριν 3 ημέρες ξαναζήτησε μια ιατρική βοήθεια, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν "Αφήστε το να ξεπρηστεί και ελάτε".

Στην συνέχεια το κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικό λόγω του ΚΟΡΩΝΟΪΌΥ και χορήγησε απλά αντιβίωση!! Και η τραγική κατάληξη ήταν να πεθάνει.

Και καταλήγει το δημοσίευμα που αναφέραμε:

Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο περιστατικό στην συγκεκριμένη φυλακή, καθώς το 2018 είχε πεθάνει και ένας 26χρονος από φλεγμονή στο δόντι. 
Τα λόγια είναι φτωχά και κάτι τέτοια περιστατικά όχι μόνο δείχνουν την αναλγησία του κράτους "δικαίου", αλλά και πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικό, φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού. 

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ να πεθαίνουν κρατούμενοι εν έτη 2020 από φλεγμονή στο δόντι. 

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την βαθιά μας θλίψη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου κρατούμενου και κουράγιο στα παιδιά του που από σήμερα θα μεγαλώνουν χωρίς πατέρα...


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/04/blog-post_916.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου