Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Συμπαράσταση στον απεργό πείνας-δίψας Β. Δημάκη από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών

Από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών 1967 1974 (Σ.Φ.Ε.Α), λάβαμε και παραθέτουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας και δίψας, φυλακισμένο φοιτητή Βασίλη Δημάκη:

Να επιστρέψει στον Κορυδαλλό  ο Βασίλης Δημάκης, αριστούχος Φοιτητής στο ΕΚΠΑ, που στις 16 Απριλίου μετήχθη  αναίτια στις φυλακές Γρεβενών.
 
Το Δ.Σ. του ΣΦΕΑ, με γνωστή την ευαισθησία του στα ζητήματα των δικαιωμάτων των κρατουμένων, ενώνει τη φωνή του με την φωνή όλων εκείνων που υπογράφουν το κείμενο για την επιστροφή του Β. Δημάκη στον Κορυδαλλό, ώστε να συνεχίσει  τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, ως αριστούχος φοιτητής Πολιτικών Επιστημών στο ΕΚΠΑ με βαθμό υποτροφίας.

Δεν είναι τυχαίο πως το κείμενο αυτό υπογράφουν και καθηγητές του που κάνουν λόγο για έναν αριστούχο φοιτητή που διεκδικεί σήμερα με απεργία πείνας το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση.
 
Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα τον Β. Δημάκη στον Κορυδαλλό εξασφαλίζοντάς του τις προβλεπόμενες συνθήκες για την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών του σπουδών κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου