Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας και δίψας, κρατούμενο ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ


Φωτογραφία αρχείου
Ο Βασίλης Δημάκης, κρατούμενος των Φυλακών Κορυδαλλού, φοιτητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται για δεύτερη φορά σε απεργία πείνας από την Τρίτη 21/04/2020 έως την Κυριακή 26/4/2020 και ξεκινά απεργία δίψας από την Δευτέρα 27/4/2020.

Για λόγους που δεν έχουν επίσημα εξηγηθεί, στις 16/4/2020 και έπειτα από εισβολή δυνάμεων των ΕΚΑΜ στο κελί του, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, έγινε μεταγωγή του από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Γρεβενών.
Κι αυτό παρά το ότι οι ανάγκες παρακολούθησης των μαθημάτων της Σχολής του, δικαίωμα που κέρδισε με νικηφόρα απεργία πείνας και δίψας το 2018, επιτάσσουν και εκ του νόμου επιτρέπουν την έκτιση της ποινής του σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Αθήνα.
Η μόνη εξήγηση για την μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη είναι η συμμετοχή του στις ειρηνικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων από 14/4/2020, με αίτημα τη λήψη μέτρων υγιεινής, ασφάλειας και αποσυμφόρησης των φυλακών σε συνθήκες πανδημίας στις οποίες ο Βασίλης Δημάκης θεωρήθηκε από τους ιθύνοντες πρωτεργάτης .
Το αίτημα της αποσυμφόρησης των φυλακών αυτή τη στιγμή είναι ένα αίτημα που συνάδει με τα μέτρα περιορισμού της μετάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού και στηρίζεται από πλήθος φορέων, πολιτικών και εργατικών συλλογικοτήτων και πρέπει υποστηριχτεί και από το μαχόμενο συνδικαλιστικό κίνημα και τα συνδικάτα.
Το ΜΕΤΑ καταγγέλει την εκδικητική μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη, εκφράζει την αλληλεγγύη του και ζητά την επαναμεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού, για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματά του, καθώς και την αποσυμφόρηση των φυλακών και την τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και τους κρατούμενους και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
http://ergasianet.gr/2020/04/27/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου