Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Βρισκόμαστε μπροστά στην δημιουργία παρακρατικών - παραστρατιωτικών οργανώσεων που θα βάλουν στο στόχαστρο τους μέλη και «συμπαθούντες» αναρχικών ομάδων;

Του  Γ. Γ.

Δεν πρέπει να περάσουμε απαρατήρητο τον τρόπο με τον οποίο σχολιάζει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, στην προσωπική του παρουσία στο f/b, το κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα σε ιστοσελίδα και έχει την υπογραφή του Γιώργου Χαρβαλιά. 
Αρχικά γιατί το μέλος του «Ρουβίκωνα» δεν είναι ανεύθυνο άτομο και η εμπειρία του τόσα χρόνια στο αναρχικό –αντιεξουσιαστικό κίνημα του δίνει την δυνατότητα «να διαβάζει κάτω απ’ τις γραμμές» για να χρησιμοποιήσουμε μια στερεότυπη έκφραση.

Και το πιο βασικό είναι ότι το άρθρο που του έδωσε το ερέθισμα για την τοποθέτησή του, δεν προέρχεται από ένα τυχαίο δημοσιογράφο. Το υπογράφει ένας δημοσιολόγος που χρημάτισε διευθυντής του «Εθνους», -σήμερα εργάζεται στην ακροδεξιά φυλλάδα "Δημοκρατία" -προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και από τα ιδρυτικά μέλη του εθνικιστικού Δικτύου 21.

Ο καλαμαράς αυτός –γνωστός και ως «τουρκοφάγος» στο σινάφι του- με το κείμενο του αυτό –το οποίο σύμφωνα με την εκτίμηση του Γ.Κ έχει παραχθεί σε «διάδρομο» της ΕΥΠ- προσπαθεί εκ των προτέρων να δώσει θεωρητική κάλυψη σε τυχόν παρουσία παρακρατικών –παραστρατιωτικών ομάδων που θα βάλουν στο στόχαστρο τους μέλη και «συμπαθούντες» αναρχικών ομάδων. 

 Αφού, λοιπόν, ο δημοσιογράφος κάνει ένα τουρλουμπούκι άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, από την άδεια στον Κουφοντίνα μέχρι την δικηγόρο που δέχτηκε πρόσφατα ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η «σημερινή αριστερίστικη τρομοκρατία είναι πολύ πιο μαζική και κυρίως πολύ πιο επικίνδυνη για "ανυποψίαστους"».  

«Πολύ φοβούμαι ότι βρισκόμαστε ενώπιον ανεξέλεγκτων καταστάσεων» μας γράφει, συμπληρώνοντας ότι αυτές οι καταστάσεις «μπορούν να οδηγήσουν σε φαινόμενα αυτοδικίας». Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μας το έχει πει ήδη από τον τίτλο του κειμένου του.
Πιθανολογεί –ή μήπως το προαναγγέλλει;- ότι μπορεί να «ξυπνήσει ο … αντι-Ρουβίκωνας» και να «ενεργοποιηθούν οι “αντίρροπες (ακροδεξιές) δυνάμεις"».

Και ποιους θα στοχοποιήσουν αυτές; Μας το λέει πολύ γλαφυρά ο ίδιος. Τον «περιθωριακό πολιτικό χώρο του γκέτο των Εξαρχείων» ο οποίος, «δεν εκφράζεται μόνο από τους 50 νοματαίους του Ρουβίκωνα  που έχουν ανάγει σε σπόρ (ευτυχώς αναίμακτο μέχρι τώρα) τον "αντι-εξουσιαστικό" χαβαλέ με τα ντου διαμαρτυρίας. Εχει πάρα δίπλα και κανα δυό χιλιάδες "συμπαθούντες" πολλών διαφορετικών εκφάνσεων. Από "οργισμένους έφηβους" βορείων προαστίων που νομίζουν ότι το να πετάνε μολότωφ στα ΜΑΤ είναι σα σπάνε τα καθίσματα στον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακός-Παναθηναικός, μέχρι πρεζόνια και πραγματικά κατακάθια της κοινωνίας, ανθρώπους άρρωστους κατά κυριολεξία στη ψυχή και υποψήφιους δολοφόνους». 

Μάλιστα. Αμφιβάλουμε αν ο Φαήλος Κρανιδιώτης ή ο καλύτερος προπαγανδιστής του ναζιστικού μορφώματος του Μιχαλολιάκου θα μπορούσε να δώσει καλύτερη θεωρητική κάλυψη και «πολιτική» υπόσταση στην «μεγάλη πιθανότητα να ενεργοποιούνται παρακρατικοί – παραστρατιωτικοί κύκλοι με στόχο να ''πλήξουν'' αναρχικές ομάδες» όπως εκτιμάει στη τοποθέτησή του o Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Ποιος «νοικοκυραίος» δεν θα δώσει τα «εύσημα» του σε «πατριώτες» οι οποίοι θα θελήσουν να μας «απαλλάξουν» από «πρεζόνια»«κατακάθια της κοινωνίας, ανθρώπους άρρωστους κατά κυριολεξία στη ψυχή και υποψήφιους δολοφόνους»;
Και ποιο φασιστόμουτρο δεν θα βρει στα γραπτά του Γ. Χαρβαλιά, άλλοθι για να εγκληματήσει με θύματα άτομα του αναρχικού χώρου;

Το μόνο θετικό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι  ότι έχει χαθεί το στοιχείο αιφνιδιασμού στο οποίο θα ποντάριζαν ενδεχόμενοι παρακρατικοί – παραστρατιωτικοί κύκλοι αν προχωρούν σε τέτοιους εγκληματικούς σχεδιασμούς.

Δεν μπορούμε να ασπαστούμε την άποψη του Γ.Κ ότι «τα σημάδια αυτής της επικίνδυνης εξέλιξης είναι παντού». Προφανώς το μέλος του «Ρουβίκωνα» έχει πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση από εμάς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μόνο τυχαία δεν θεωρούμε την κατακλείδα του κειμένου του Χαρβαλιά η οποία έχει πολλές αναγνώσεις.
Πιέζει την κυβέρνηση να πάρει κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του «Ρουβίκωνα» και των «συμπαθούντων» της αναρχικής ομάδας;
Προαναγγέλλει την εμφάνιση μιας νέας «Καρφίτσας» και θέτει την κυβέρνηση προ «των ευθυνών» της αν δεν «καθαρίσει» τον «περιθωριακό πολιτικό χώρο του γκέτο των Εξαρχείων»;

Δεν μπορεί να γνωρίζουμε τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί το άρθρο του Χαρβαλιά. Το ότι όμως εκφράζει την άποψη, η οποία βλέπει πρώτη φορά την δημοσιότητα, ότι δηλαδή η «light τρομοκρατία»ξυπνά «ισχυρές αντίρροπες δυνάμεις», μόνο σαν εγκεφαλικό του κατασκεύασμα δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε.

Με τις προτάσεις: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να συμβεί αν μια ωραία μέρα ο κάθε Ρουβίκωνας ανταμωθεί στη γωνία με τον αντι-Ρουβίκωνα. Ας το σκεφτούν εγκαίρως αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών…», ολοκληρώνει το πόνημα του ο δημοσιογράφος Γ.Χ και αυτό οδηγεί σε πολύ προβληματικούς ατραπούς την σκέψη μας.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_680.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου