Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Τα γιλέκα του Βεληγκέκα

Οι αρχαίοι μας προγονοί λάτρευαν το κάλλος και αυτό εκφράζεται στην Ακρόπολη. Ο οίκος Gucci επίσης λατρεύει το κάλλος και αυτό εκφράζεται στα ρούχα που σχεδιάζει. Αρα ο οίκος Gucci έχει το δικαίωμα να οργανώνει πασαρέλες στην Ακρόπολη. Και είναι περίπου χρέος μας απέναντι στον Φειδία και τον Καλλικράτη να το δεχτούμε!

Ο ίδιος άνθρωπος που μπλέκει τον Περικλή με τον Gucci για να ξεπουλήσει την Ακρόπολη έχει κατά καιρούς πουλήσει συσκευές που κάνουν αβλαβές το τσιγάρο, βιβλία εθνικού περιεχομένου με το κιλό -και με ιδιαίτερη προτίμηση στα αντισημιτικά του Πλεύρη-, κινεζικά τηλέφωνα και λάπτοπ, εν γένει ό,τι τραβάει η όρεξη του νοήμονος κοινού που παρακολουθεί τις εθνικοπατριωτικές εκπομπές του.

Πουλάει επίσης καλές υπηρεσίες σε επιχειρηματικούς ομίλους όπως ο όμιλος Ξυνή, που έχει φεσώσει με εκατομμύρια το δημόσιο, και φυσικά η Ελληνικός Χρυσός, της οποίας η ανθρωπιστική δράση στη Χαλκιδική είναι γνωστή.

Τελευταία ειδικεύεται μετά της συζύγου του σε σεμινάρια ρητορικής -θου, Κύριε...-, η συμμετοχή στα οποία πληρώνεται αδρά. Και τελευταία τελευταία πήρε τα θαυματουργά νανογιλέκα από κει που τα άφησε ο Τριανταφυλλόπουλος όταν ο Βαξεβάνης αποκάλυψε την απάτη, για να τα φορέσει στους δυστυχείς που περιμένουν ένα θαύμα για να περπατήσουν, να αναβλέψουν, να απαλλαγούν από τους πόνους ή να τα καταφέρουν στον άγονο αγώνα του έρωτα. Να εκμεταλλευτεί, δηλαδή, το δράμα ανθρώπων που υποφέρουν και να γεμίσει τις τσέπες του.

Σ’αυτό τον ξεφτίλα, που ειδικεύτηκε στα μικρά εγκλήματα με εμπορικό πρόσημο, έδωσαν τη δυνατότητα να παριστάνει τον Βεληγκέκα και να διαπράττει μεγάλα εγκλήματα με πολιτικό πρόσημο ο Σαμαράς και ο Κυριάκος. Καθισμένος εκ δεξιών του τελευταίου στον ουρανό της ΝΔ, ξεπουλάει τώρα κάθε είδους ιστορική αναφορά, αξιοπρέπεια, σοβαρότητα, ευθύνη ενός μεγάλου κόμματος που κυβέρνησε για χρόνια στο παρελθόν και διεκδικεί την κυβέρνηση στο μέλλον. Και πρόκειται για δείγμα κατάπτωσης όχι μόνο της Δεξιάς του Μητσοτάκη αλλά -από μία άποψη- όλων μας να δίνουν τη δυνατότητα στον γίγαντα αυτόν των πωλήσεων, που έχει διατελέσει νάνος υπουργός Υγείας επί Σαμαρά, να φορέσει το γιλέκο του σε όλη τη χώρα.

Γελάτε μαζί του; Δεν θα έπρεπε. Γιατί όταν οι ακροδεξιές προσφορές του, οι νεοφιλελεύθερες διαφημίσεις του, οι αντισημιτικές εκπτώσεις του και οι φιλοφασιστικές εκποιήσεις του συναντιούνται με το μεγάλο κοινό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απειλούν με πολύ μεγαλύτερη ζημιά από τις χαμερπείς του πωλήσεις. Μέχρι σήμερα πουλάει, μαζί με τα καθρεφτάκια του, εθνική συνείδηση και πατριωτική έγερση. Αύριο, αν του δοθεί η δυνατότητα, θα πουλήσει όχι μόνο τον Παρθενώνα αλλά και την πατρίδα ολόκληρη σε όποιον δώσει τα περισσότερα. Αφού της φορέσει το θαυματουργό του γιλέκο, βεβαίως.

Πηγή: Ι.Σ. Καριώτης - "Documento"


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_186.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου