Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

(Απίστευτες ενέργειες από την Αστυνομία του νεοφασιστικού ΣΥΡΙΖΑ)! Συλλήψεις εργαζομένων στον «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους

Συλλήψεις εργαζομένων στον «Καρυπίδης» μέσα στα σπίτια τους

Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα super market πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» μέσα από τα σπίτια τους προχώρησε σήμερα το πρωί, η Αστυνομία στα Γιάννενα. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «MARKET IN», που έχει εξαγοράασει τα καταστήματα της «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε άλλα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων. Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.


Η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία. Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για αύριο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.



Για αύριο Δευτέρα καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στον «Καρυπίδη» ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Πηγή: 902.gr


http://www.zougla.gr/greece/article/silipsis-ergazomenon-ston-karipidis-mesa-sta-spitia-tous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου