Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Το πάθος για οφίτσια είναι δυνατότερο απ’ όλα τα βίτσια.

Γράφει ο mitsos175.

Μην ανησυχείτε καλέ εκεί στο site του Αντώνη. Θα πάει κόσμος. Θα μαζευτούν οι συγγενείς, θα πάνε και «δανεικοί» από τη ΝΔ καθώς έπεσε (όπως έμαθα) γραμμή στα γαλάζια γίδια, να ψηφίσουν … Άκη! Όχι Τσοχατζόπουλο, άλλον, που φαίνεται πως τα βρήκε κρυφά από τους άλλους με τον Κούλη.
Τώρα ποιος θα βγει, εξαρτάται. Γιατί τα αφεντικά αποφασίζουν, ενώ τα γίδια θα κάνουν το απαραίτητο «μπούγιο». Θα βελάζουν, θα βροντάνε τα κουδούνια... θα περάσουμε ευχάριστα.
Τώρα, τι δουλειά έχουν οι γαλάζιοι με τους πράσινους; Καλέ πως δεν έχουν; Πως το είπαν; Α! «Αν και θα έπρεπε να είναι μαζική η συμμετοχή, να ξεπεράσει τις 200 και τις 300 χιλιάδες, όχι γιατί σώνει και καλά πρέπει ο κόσμος να ξαναπιστέψει το χώρο αυτό, αλλά για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στον Τσίπρα ότι δεν παίζει εν ου παικτοίς».

Καλέ, έτσι δεν κάνατε ούτε για τις δικές σας εκλογές! Μπράβο! Να δω το βαμμένο κομματόσκυλο της ΝΔ να πάει να ψηφίζει και να συναντά τον πρασινοφρουρό που παλαιότερα έπαιζαν ξύλο.
- «Πάμε για καφεδάκι μετά, ρε πράσινε απατεώνα;
 - Και δεν πάμε βρε φασιστόμουτρο;»

Αχ αυτή η Αγάπη! Όλα τα νικά! Το πάθος για οφίτσια είναι δυνατότερο απ’ όλα τα βίτσια. Γιατί βίτσιο είναι να υπακούς σε τέτοιες γελοιότητες. Και έμμεση παραδοχή ανικανότητας, αφού περιμένεις από το ΠΑΣΟΚ να κόψει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ΝΔ δεν…
Πάντως έπρεπε να είναι ένα κόμμα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ, Λεβέντη, ΣΥΡΙΖΑ… Με συγχωρείτε, αν ξέχασα καμιά συνιστώσα. Τη Χρυσή Αυγή; Και αυτή. Ίδια πολιτική. Φασιστικός καπιταλισμός ή καπιταλιστικός φασισμός. Πιο απλά: Πλιάτσικο.

Αλλά δεν είναι για δυο κύριους λόγους: Ο πρώτος τσακώνονται στη μοιρασιά. Μόνο η ΝΔ έχει τόσα τζάκια. Τα τζάκια αυτά δεν καίνε καυσόξυλα, καίνε χρήμα. Συντάξεις, μισθούς… Να μοιράσουν οι βαρόνοι της ΝΔ το τσουκάλι της εξουσίας με τους λοχαγούς του ΠΑΣΟΚ; Κι από κοντά ο Επίτιμος γιός του Μπόμπολα; Κι αν κοπανήσουν και οι λιμασμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ; Δεν φτάνουν για όλους οι καρέκλες. Ούτε η μάσα. Γι αυτό τρώνε εναλλάξ.

Ο άλλος λόγος είναι βέβαια η κοροϊδία. Θα θυμάστε οι παλαιότεροι τι γίνονταν μεταξύ των τραμπούκων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα αλληλοβοηθιόνται. Και τότε και τώρα ίδια πολιτική είχαν. Για την κουτάλα τσακώνονταν, όπως κάνουν σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ. Για να νομίζουμε πως τάχα έχουμε πολλές επιλογές, πως υπάρχει Δημοκρατία!

Σας έχει τύχει ασφαλώς σε μεγάλα γεγονότα όλα τα κανάλια να δείχνουν το ίδιο. Όποιο κουμπί και να πατήσεις την ίδια εικόνα. Κάτι ανάλογο γίνεται με την πολιτική. Ποιος θέλεις να σε κλέβει, να σε εξαπατά και να εκμεταλλεύεται; Αυτό είναι το διαχρονικό και αληθινά μοναδικό ψευδοδίλλημα των εκλογών.

Γιατί, αγαπητέ μου Κεμάλ, ο κόσμος αυτός δεν θα αλλάξει ποτέ. Εκτός, αν προχωρήσει με φωτιά και με μαχαίρι, όπως λέει το τραγουδάκι. Καληνύχτα γίδια. Μην σκέπτεστε ότι όλοι αυτοί που είχαν μαζί 10% στις προηγούμενες εκλογές, τώρα ενώθηκαν ακριβώς για να μην πέσουν κάτω από το 3% και χάσουν τα προνόμια της Βουλής. Σκέπτεται ο τσοπάνης σας. Κι ο χασάπης που ακόνισε το μαχαίρι…

ΥΓ: Ο Κώστας θα προσαρμόσει και αυτές τις εκλογές. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/11/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου