Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

(Συνέχεια στο ομιχλώδες σήριαλ του Λαφαζανικού καιροσκοπισμού! Παρόλο το χέσιμο που έφαγαν από το αντικομμουνιστικό ΕΠΑΜ, συνεχίζουν να το γλείφουν με προοπτική να γίνουν πολλοί, να πάρουν έδρες στη Βουλή)! Μια απάντηση στην αμετροέπεια ηγετικού στελέχους του ΕΠΑΜ

ΕΠΑΜ
Το χειρότερο στην πολιτική είναι η απώλεια ψυχραιμίας, έλεγαν στην Iskra κάποια στελέχη της ΛΑ.Ε αναφερόμενα σε ανάρτηση στο facebook υψηλόβαθμου στελέχους του ΕΠΑΜ, υπό τον βαρύγδουπο κατά της ΛΑ.Ε τίτλο: “Ντροπή και αίσχος”.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΠΑΜ με την ανάρτηση του έφτασε στο σημείο να κατηγορεί “συνιστώσα”, όπως γράφει, της ΛΑ.Ε, ότι μετά από φραστική αντιδικία στην πορεία του Πολυτεχνείου, άρπαξε την ελληνική σημαία από δύο γυναίκες της ομάδας του ΕΠΑΜ και την έκαψε, με τους επικεφαλής, μάλιστα, της ΛΑ.Ε πάντα κατά το ηγετικό στέλεχος του ΕΠΑΜ, να παρατηρούν μη αντιδρώντες, περίπου ως “Νέρωνες”, το θέαμα.
Στη συνέχεια το ίδιο ηγετικό στέλεχος επιδίδεται σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς και εντελώς ανάρμοστα ερωτήματα, ανάξια κάθε αναφοράς.
Τα στελέχη της ΛΑ.Ε μας έλεγαν ότι η αναφορά τους στην ανάρτηση του ηγετικού στελέχους του ΕΠΑΜ δεν γίνεται για να διαψευσθεί, διότι προφανώς είναι ανάξια διαψεύσεως.
Και οι πέτρες γνωρίζουν σε αυτόν τον τόπο την στάση, τον χαρακτήρα και την ιστορική διαδρομή των επικεφαλής της ΛΑ.Ε, όπως οι πάντες ξέρουν καλά ότι αυτά τα κεντρικά της στελέχη έπαιξαν βασικό ρόλο στο Πολυτεχνείο το ’73, έχοντας σε πρώτο πλάνο, μπροστά στα τανκς, την ελληνική σημαία και τον εθνικό ύμνο ως σύμβολα ελευθερίας, δημοκρατίας και γνήσιου πατριωτισμού, τα οποία δεν μπορούσε να σκιάσει καμιά εθελόδουλη πατριδοκάπηλη και πολύ περισσότερο χουντική, εθνικοφροσύνη εκείνων των καιρών.
Αν αναφερόμαστε στην ανάρτηση του ηγετικού στελέχους του ΕΠΑΜ, δεν το κάνουμε για να αποδοκιμάσουμε την προφανέστατη συκοφαντία αλλά κυρίως για να στηλιτεύσουμε την ευκολία που κάποιοι επιδίδονται σε κατηγορίες που βοηθούν μόνο τους μνημονιοκράτορες και για να τονίσουμε και κάτι άλλο: ότι αν κάποιοι στον αριστερό χώρο έχουν το ελάττωμα να θεωρούν πως κατέχουν το μονοπώλιο της αλήθειας και της αριστεροσύνης απέναντι στους υπόλοιπους, που συνήθως καταγράφονται με χίλια δύο επίθετα (οπορτουνιστές, ρεφορμιστές κλπ τα πιο κομψά), έτσι και στον αντιμνημονιακό μη αριστερό χώρο των δυνάμεων που αναφέρονται στην ζωτική ανάγκη της εθνικής ανεξαρτησίας, κάποιοι έχουν την αδυναμία να θέλουν να εμφανιστούν ανιστόρητα, έναντι της Αριστεράς, περίπου, ως τιμητές της για μειωμένο, δήθεν, πατριωτισμό και ως κατέχοντες το μονοπώλιο δήθεν της πατρίδας.
Δυστυχώς, αυτοί οι κύριοι νομίζουν, ίσως, ότι με τέτοιου είδους «πατριωτικό μονοπώλιο» μπορούν να διασφαλίσουν κάποιο πλεονέκτημα ή ότι μπορούν να σηκώσουν εύκολα διαχωριστικά τείχη, διαπράττουν μέγα σφάλμα.
Διότι αυτή η νοοτροπία είναι τόσο ολισθηρή, ώστε γρήγορα, χωρίς να γίνει καν αντιληπτό καμιά φορά, μπορεί να οδηγήσει σε άλλες όχθες.
Υ.Γ: Πράγματι, όπως μάθαμε, κάποιοι κάψανε μια σημαία ΕΠΑΜ-ιτών. Όχι, όμως, από το μπλοκ της ΛΑ.Ε αλλά σε εντελώς άλλο γεωγραφικό και εντελώς άλλο πολιτικό, χώρο.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι στο ΕΠΑΜ έσπευσαν εσκεμμένα να κατηγορήσουν χωρίς να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον, την προσοχή, ίσως και την διάθεση διαλόγου, για να μάθουν ή να διασταυρώσουν τέλος πάντων, τα γεγονότα από όλες τις πλευρές.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η ΛΑ.Ε για κάποιους ήταν η εύκολη ή και η επιθυμητή προς κατηγορία πλευρά.
Τέλος, ας θεωρηθεί η ανάρτηση από τον χώρο του ΕΠΑΜ μια κακή στιγμή (έχουν υπάρξει δυστυχώς και άλλες) ώστε με τις απαραίτητες εξηγήσεις να αλλάξουμε σελίδα. Και αυτό διότι ο αντίπαλος για κάθε ένα που νοιάζεται πραγματικά για τον τόπο και το μέλλον του βρίσκεται στην άλλη πλευρά, όσων στηρίζουν ένα βρώμικο νεοαποικιακό καθεστώς στην χώρα και μια εξίσου βρώμικη και εθελόδουλη ολιγαρχία.
Κ.Μ

http://www.iskra.gr/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80/

1 σχόλιο:

  1. Δεν καταλαβαίνω, για το κάψιμο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ παίρνουμε θέση;Εμείς είμασθε κομμουνιστές οπότε και δεν αναφέρουμε την είδηση για τον Εισαγγελέα και τωρινό Υπουργό (;)Δικαιοσύνης, οτι καταδίκασαν την ΕΛΛΑΔΑ απο το Ευρωπ.Δικαστ.γιατί όπως ωραία τα λέει ΄΄ο πιτσιρίκος΄΄ ο Τσαλικίδης πέθανε, μετά αυτοκτόνησε και μετά έφτιαξε και ναυτικό κόμπο.Για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμασθε (;).Για την Αλήθεια (;) Αναμένουμε άρθρο του Καθηγητή Γιώργη Ρούση για τον Μελισανιδη. Θ.Παθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή