Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

(ΠΑΜΕ)! ΠΕΣΥ Αττικής: Χαμός για την Μάνδρα -Διεκόπει η συνεδρίαση (φωτο+βίντεο)



Χαμός έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εισέβαλαν μέλη του ΠΑΜΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναζαν συνθήματα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Να σημειώσουμε, πως τα συνδικάτα της Αττικής είχαν προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη στις 15:30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Δυτική Αττική.
Δείτε το βίντεο μετά το 1:32:21

Με συνθήματα όπως «έργα τώρα αντιπλημμυρικά, για να μην πεθάνει η εργατιά» οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την άμεση υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς:
«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.
Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».
Από την πλευρά της η παράταξη «180 μοίρες – Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συζήτηση του θέματος: “Ενημέρωση – συζήτηση για το θέμα των καταστροφικών πλημμυρών της 15-11-2017 στη Δυτική Αττική”, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεννόηση με την κα Δούρου και χωρίς να λάβει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε αναίτια την συνεδρίαση προκαλώντας την αγανάκτηση ακόμα και συναδέλφων της πλειοψηφίας.
Είναι προφανές ότι η κα Δούρου δεν επιθυμεί να γίνει συζήτηση όσο το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα
Την συμπεριφορά αυτή που είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη, την καταγγέλλουμε και καλούμε την Διοίκηση της Περιφέρειας να συγκαλέσει άμεσα εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση της συζήτησης.
Δείτε ακόμη:
http://aftodioikisi.gr/ota/perifereies/pesy-attikis-chamos-gia-tin-mandra-diekopi-i-synedriasi-fotovinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου