Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Απύθμενο θράσος του ασήμαντου πολιτικάντη Τσίπρα

Αν θέλεις να χαρείς την λεφτεριά, νωρίς
Γίνε προδότης, γίνε! Τιμή, ντροπή δεν είναι.
Θα ΄ναι μαζί σου οι νόμοι κ’ η πλερωμένη γνώμη!
Πέτα την ανθρωπιά σου κι απ’ τον αφέντη πιάσου!
Κι άμα σε φτύνει αυτός, να κάθεσαι σκυφτός
Και θα χεις τα πρωτεία στη σάπια πολιτεία.


Κώστας Βάρναλης

Ακούς τον Τσίπρα να δηλώνει περιχαρής ότι τα κρατικά έσοδα πάνε καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα και ασυναίσθητα στο μυαλό σου έρχεται η γνωστή ρήση ενός άλλου γνωστού πολιτικού «παπατζή» του Γ. Παπανδρέου: «οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν». 


Εχει το θράσος ο πολιτικός απατεώνας που παριστάνει τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά για επιτεύγματα της κυβέρνησής του, την ίδια στιγμή που οι ειδήσεις οι οποίες απεικονίζουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα διαδέχονται η μια την άλλη.

Αρχικά διαβάζουμε ότι 157 χιλιάδες νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ληστρική φορολογία και να έχουν ελπίδες μιας άθλιας επιβίωσης. Κι αυτό όταν την ίδια στιγμή έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ μας πληροφορεί ότι οι Ελληνες έφτασαν στο σημείο να στερούνται ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής τους
Ο τζίρος στο λιανεμπόριο έκανε βουτιά τον Μάη του 2016 κατά 8% σε σχέση με τον Μάη του 2015 και ήταν ο χειρότερος τουλάχιστον από το 2010. 

Για τον τύποις όμως πρωθυπουργό αυτές οι ειδήσεις είναι ασήμαντες. Όπως ακριβώς είναι ασήμαντος και ο Τσίπρας που εκτός από το θράσος του να μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα έχει να επιδείξει και τυφλή υποταγή στις εντολές που δέχεται από εγχώριους και ξένους καπιταλιστές, προστάτες του.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_235.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου