Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Έ, κύριε κυβερνήτα αφήστε τίποτα και για μας τους «μαοϊκούς»!


Λύσσαξε αυτός ο Τσίπρας βρε παιδί μου.

Ήταν να μην γίνει η αρχή «με τα σκυλιά που γαύγιζαν ενώ το καραβάνι προχωρούσε» (μα τα σκυλιά της επίθεσης οδηγούν το αντιλαϊκό καραβάνι οπότε τα ουρλιαχτά μάλλον είναι οι οιμωγές και τα σιχτιρίσματα των υπηκόων και σταθερών υποζυγίων…).



Η εμπέδωση αυτής της παλιάς κινέζικης παροιμίας και από τον πολύ... Πολάκη και η επίκληση της από του βήματος της Βουλής των ελλήνων έβαλε την σφραγίδα της στο τι εννοούσε ο πρωθυπουργός, η δε ταξική παρέμβαση του Κυρίτση μας έπεισε και για τα σκυλιά και για το καραβάνι τους…

Ήρθε τώρα ο πρωθυπουργός με νέο χτύπημα. Και εκεί που είχα ένα ατού φιλοσοφικό και πολιτικό ως «μαοϊκός» μου αφαίρεσε την πιο προβεβλημένη από τις πιο προβεβλημένες ρήσεις του Μεγάλου Τιμονιέρη: «Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση!».

Η αναταραχή όταν είναι όμως καιρό στα μυαλά μάλλον μετατρέπεται σε διαταραχή, πάντα κατά την επιστήμη, που δεν είναι ουδέτερη.

Όντως λοιπόν «θαυμάσια κατάσταση» αλλά για ποιους; Όντως αναταραχή και «θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός» αλλά προς τα πού; Μάλλον προς τα κάτω το βλέπω για την ώρα.

Φυσικά ο πρωθυπουργός το πάει αλλού… Ότι με τις νέες ταχυδακτυλουργίες του -τις κοινοβουλευτικές εννοείται- θα καταφέρει και πάλι -ελλείψει αντιπάλου- να βγει ξανά στον αφρό. Και να και το Ποντίκι της δημοσιογραφίας να μας πείσει γιατί η «απλή αναλογική» φοβίζει τα κατεστημένα με πηχαιότατο τίτλο. Αυτά που τον συγχαίρουν από τη Δύση μέχρι την Ανατολή για το πώς τα έχει καταφέρει να επιβάλλει την βαρβαρότητα χωρίς… βαρβαρότητες. Αλλά και αυτές έπονται.

Γιατί η «περαστική κινούμενη ισορροπία» ενός προγράμματος αλά Θεσσαλονίκης, που έγινε τόσο περαστικό όσο… μόνιμη η επίθεση σε ό, τι απέμεινε από… λαό και δικαιώματα, οδηγεί την κυβέρνηση στο να συγκεντρωθεί στην «βασική πλευρά»της αντίθεσης με τον λαό και την εργατική τάξη και από εκεί στην «κύρια πλευρά» της βαρβαρότητας δηλαδή την καταστολή. Γιατί είναι αλήθεια ό, τι ο «ο παρατεταμένος πόλεμος» και η «στρατηγική της περικύκλωσης» του λαού και της εργατικής τάξης, προχωρά όλο και πιο απειλητικά «από την περιφέρεια στο κέντρο» των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Σας παρακαλούμε κύριε κυβερνήτα με το φωτογραφημένο μόνιμα διαταραγμένο χαμόγελο… Αφήστε κάτι και για μας τους… «μαοϊκούς», μην τα μαγαρίζετε όλα με την απύθμενη έλλειψη συστολής που χαρακτηρίζει την αντιλαϊκή σας χυδαιότητα. Ίσως έτσι κάτι διασώσετε ιστορικά όταν κληθείτε (πολύ πιθανώς ο ίδιος ή κάποιος άλλος «διάδοχος») να αντιμετωπίσετε την πραγματική ισχύ και από τη σωστή μεριά, αυτών που τώρα ατελώς επικαλείσθε…

Υ.Γ.: Το ρηθέν «βομβαρδίστε τα επιτελεία» (εννοείται του λαού και των υποτιθέμενων οργανώσεων του) δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε - γιατί δυστυχώς φρόντισαν τα ίδια να αυτοβομβαρδιστούν ως τέτοια. Και τώρα διαπιστώνουν πως είναι επιτελεία χωρίς επιτελούμενους. Αυτό σας έχει αποθρασύνει προφανώς οπότε και για τούτο σας έχουμε ικανό αναμένοντας τον Σεπτεμβριάτικο «βομβαρδισμό» σας.

Δ.Μ.


http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/07/blog-post_90.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου