Ότι θα θεωρούμουν και εξτρεμίστρια, ούτε που να το φανταστώ. Τώρα βέβαια θα μου πεις, η NSA από το 2013 το έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως θεωρεί ύποπτους όλους όσους χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση, σε αυτό θα κολλούσε;
Να σημειώσουμε εδώ πως ο ορισμός της λέξης εξτρεμιστής είναι ότι πρόκειται για το άτομο που υποστηρίζει ή εφαρμόζει ακραίες απόψεις, ιδίως στην πολιτική.
Από το 2014 η NSA κατατάσσει τους αναγνώστες του Linux Journal και τους χρήστες του Tor και του Tails Linux ως Εξτρεμιστές· το θέμα όμως ξανά-ήρθε στο προσκήνιο πριν από 2 μέρες: NSA labels Linux Journal readers and Tor and Tails users as extremists.
Πριν προχωρήσουμε όμως στο κυρίως άρθρο, ας δούμε, εν τάχει, τι είναι το καθένα από αυτά.
Το Linux Journal είναι ένα μηνιαίο τεχνολογικό περιοδικό που διατίθεται στα περίπτερα και μέσω συνδρομών σε όλο τον κόσμο. Στην ιστοσελίδα του εστιάζει σε ειδήσεις και θέματα που σχετίζονται με το Linux και εν γένει με τα προγράμματα ανοιχτού κώδικα.
Το Tor, έχει γίνει πλέον γνωστό σε όλο και περισσότερους ανθρώπους και η χρήση του τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η πλήρης ονομασία του είναι: The Onion Router (Tor) και πρωτοδημιουργήθηκε πριν κάποια χρόνια για τις ανάγκες του ναυτικού των ΗΠΑ. Η λέξη onion (=κρεμμύδι) υποδηλώνει τα πολλαπλά «στρώματα» τα οποία χρησιμοποιεί κατά την λειτουργία του, έχοντας ως κύριο στόχο την ανωνυμία [αναλυτικότερα: Tι είναι και πώς δουλεύει το Tor για Ανωνυμία στο διαδίκτυο και περισσότερα:#tor_network, #Torbrowser και #tor].
Όσο για το Tails, είναι μια διανομή προσιτή και με όλα τα αναγκαία για ασφάλεια και ανωνυμία που προέρχεται από τα ακρωνύμια των λέξεων: The Amnesic Incognito Live System. Η διανομή αυτή δεν απαιτεί καν εγκατάσταση, μα μπορεί να τρέξει live από κάποιο δισκάκι ή usb stick. Παρέχει μια ολοκληρωμένη σειρά ευκολόχρηστων εργαλείων τα οποία προσφέρουν ανώνυμη και ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο, μη αρκούμενη στα όσα κάνει το Tor, μα προχωρώντας περισσότερο εις βάθος αρχίζοντας από το ίδιο το σύστημά σας. Έτσι θα βρείτε εργαλεία για ασφαλή κρυπτογράφηση αλλά και άμεση καταστροφή των δεδομένων σας σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να μην μπορεί να τα ανακτήσει κάποιος άλλος. Αυτό σημαίνει πως πίσω σας δεν αφήνετε ίχνη ή πως αυτά είναι πολύ δύσκολο ως σχεδόν αδύνατο να ανακτηθούν, καθώς απαιτούν μεγάλο κόστος και άπειρο χρόνο.
Η διανομή αυτή, παλιότερα ήταν γνωστή και ως Incognito Linux, βασίζεται στο Debian, είναι μικρή σε μέγεθος και με ένα περιβάλλον προσιτό στον οιονδήποτε [αναλυτικότερα:Τails: Για ανωνυμία και ασφάλεια και περισσότερα: #tails και #Tails OS].
NSA: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ LINUX JOURNAL; ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ TOR ΚΑΙ ΤΟΥ TAILS LINUX; ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΗΣ!
Είσαι αναγνώστης του Linux Journal ή χρησιμοποιείς λογισμικά σαν το Tor και το Tails Linux;Ναι; Ε, τότε πιθανότατα έχεις επισημανθεί ως εξτρεμιστής. Από ποιον; Από την NSA (δεν ξέρεις εσύ, αυτή ξέρει).
Έγγραφα που διέρρευσαν, και τα οποία σχετίζονται με το πρόγραμμα υποκλοπώνXkeyscore, αποκαλύπτουν ότι ο οργανισμός στοχεύει (κοινώς, βάζει στην μπούκα) όποιον ενδιαφέρεται για την προστασία της online ιδιωτικής του ζωής. Στο στόχαστρο τηςNSA (της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ) μπαίνουν ειδικότερα εκείνοι που χρησιμοποιούν τα προαναφερθέντα λογισμικά αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα της κοινότητας των χρηστών Linux.
Το Xkeyscore είναι ένα πρόγραμμα που το έφτιαξε ο προστάτης μας – ε, ναι, η NSA· ποιος άλλος – και που δεν είναι άλλο από το σύστημα επιτήρησης της NSA, ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας σε φίλους και εχθρούς που έχει ξεκινήσει από το 2008 και με απίστευτη ευκολία επιτρέπει στον κάθε μυστικό πράκτορα να υποκλέπτει ό,τι είδους δεδομένα θέλει, οποιασδήποτε μορφής και από οποιοδήποτε δίκτυο.
Το Xkeyscore, αυτό το λογισμικό συλλογής και ανάλυσης των προσωπικών μας δεδομένων, αποκαλύφθηκε από τον πρώην υπαλλήλου της NSA, Edward Snowden(όπως και ένα σωρό άλλα προγράμματα επιτήρησης – δείτε ένα παράδειγμα: Ανοιχτού κώδικα Linux εργαλείο κυβερνοασφάλειας από την NSA, για εμάς).
Ο πηγαίος του κώδικας (ένα rule file ουσιαστικά, ένα αρχείο «κανόνων» / διατάξεων, δηλαδή, που εμπεριέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες: το όνομα του, την τεκμηρίωση, τα δεδομένα του πίνακα που χρησιμοποιούνται από τον αλγόριθμο RuleLoader), στον οποίο (κώδικα) απέκτησαν πρόσβαση μέλη του Tor Project και τον ανέλυσαν μαζί με ειδικούς ασφαλείας για τα γερμανικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα NDR και WDR, εντοπίζει δύο γερμανικούς servers (διακομιστές) του δικτύου Tor οι οποίοι βρίσκονται υπό επιτήρηση από την NSA. Ο κώδικας παραθέτει και μια σειρά από συγκεκριμένες διευθύνσεις IP τουTor Directory Authority (του κεντρικού χώρου αποθήκευσης δηλαδή του Tor, με τα µεταδεδοµένα µηνύµατος, το ευρετήριο και την αρχή πιστοποίησης).
O πηγαίος κώδικας περιέχει διάφορες διατάξεις οι οποίες επιτρέπουν στους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το XKeyscore, να εποπτεύουν τους χρήστες του Διαδικτύου που νοιάζονται για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους. Οι κανόνες / διατάξεις που δημοσιεύονται εδώ αφορούν ειδικά την υποδομή και τους χρήστες του δικτύου Tor, το λειτουργικό σύστημα Tails, όπως και όποιο άλλο λογισμικό σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Όπως αναφέρει η έκθεση της ARD (μια κοινοπραξία τοπικών σταθμών, με έδρα την Φραγκφούρτη, που εκπέμπει το πρώτο πρόγραμμα της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, και της οποίας μέλη είναι και οι Norddeutscher Rundfunk (NDR), Αμβούργο, Κάτω Σαξονία, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, και Westdeutscher Rundfunk (WDR), Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία):
Months of investigation by the German public television broadcasters NDR and WDR (ARD), drawing on exclusive access to top secret NSA source code, interviews with former NSA employees, and the review of secret documents of the German government reveal that not only is the server in Nuremberg under observation by the NSA, but so is virtually anyone who has taken an interest in several well-known privacy software systems.δηλαδή:
Μήνες έρευνας από τους γερμανικούς δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NDR και WDR (ARD), με αναλύσεις που αντλήθηκαν από την αποκλειστική πρόσβαση σε άκρως απόρρητο κώδικα της NSA, με συνεντεύξεις με πρώην υπαλλήλους της NSA αλλά και με την έρευνα μυστικών εγγράφων της γερμανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτουν ότι υπό την παρακολούθηση της NSA δεν είναι μόνον ο server στην Νυρεμβέργη, αλλά σχεδόν ο οιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τα συστήματα λογισμικού που προστατεύουν την ιδιωτικότητα.Οι χώρες όμως, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και τις ΗΠΑ, που είναι γνωστές και ως τα «Πέντε Μάτια» (Five Eyes), απαλλάσσονται από την επιτήρηση. Γιατί απαλλάσσονται; Διότι μιλάμε για την συμμαχία των μυστικών υπηρεσιών που είναι γνωστή ως «Five Eyes» (της οποίας μέλη είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία), την οποία κατακεραύνωσε σε ομιλία του ο Julian Assange και πολύ φυσικό δηλαδή μιας και πρόκειται για σκάνδαλοαφού μετά το UKUSA Agreement, ο νόμος εξουσιοδοτεί πλέον τις μυστικές υπηρεσίες να συλλέγουν τα δεδομένα μας (επειδή, λέει, μπορεί να εμπεριέχουν ευαίσθητες πληροφορίες εθνικής ασφάλειας).
Αυτό που κάνει το πρόγραμμα είναι να επισημαίνει και να παρακολουθεί τις διευθύνσεις IP των ατόμων που κάνουν αναζητήσεις για «tails» ή για «Amnesiac Incognito Live System» αλλά και για λέξεις όπως «linux», «USB», «CD», «ασφαλές desktop» («secure desktop»), «IRC», «truecrypt» ή «tor».
Η δε διανομή Linux Tails αναφέρεται ως
a comsec mechanism advocated by extremists on extremist forumsδηλαδή:
μηχανισμός comsec (Communications Security), ούτως ειπείν μηχανισμός για την ασφάλεια επικοινωνιών που υποστηρίζεται από εξτρεμιστές σε εξτρεμιστικά φόρουμ.
Εκτός από το περιοδικό Linux Journal, παρακολουθούνται και άλλες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και οι privacy.li, FreeProxies.org, HotspotShield, MegaProxy, Freenet, το Centurian, και μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – για να στέλνετε ανώνυμα μέιλ – ονόματι MixMinion.
Η NSA φυσικά θέλησε να τα μπαλώσει, δείχνοντας το πόσο νόμιμα λειτουργεί, και εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση λέγοντας:
In carrying out its mission, NSA collects only what it is authorized by law to collect for valid foreign intelligence purposes.ούτως ειπείν:
Κατά την εκτέλεση της αποστολής της, η NSA συλλέγει μόνον ό,τι επιτρέπεται από τον νόμο· και αυτά χάριν της έγκυρης απόκτησης πληροφοριών.Επ’ αυτού, να θυμίσουμε ότι… όλα νόμιμα γίνονται μιας και, όπως είπαμε, μετά το UKUSA Agreement, ο νόμος εξουσιοδοτεί πλέον τις μυστικές υπηρεσίες να συλλέγουν τα δεδομένα μας.
Το βασικό μας παράπονο είναι πως η NSA (ακόμα), δεν έχει βάλει και το osarena στην λίστα, αφού ναι, είμαστε τρομοκράτες και εξτρεμιστές Linuxάδες.
_____________________________________________________________
Από:http://osarena.net/nsa-diavazeis-linux-journal-eheis-tor-kai-tails-linux-eisai-extremistis
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/07/nsa-linux-journal-tor-tails-linux.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου