Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

(Εξαιρετικό)! Γενεαλογία της Ελληνικής «ευρωπαικής αριστεράς της πρόοδου». Ένας απολογισμός…

9fba6060003ea7c01fa5a534e9e898b0
Και από τη δική μου εμπειρία, από ότι είδα και κατάλαβα μέσα σε λίγα χρόνια, έτσι είναι όπως τα λέει το παρακάτω βιωματικό κείμενο απολογισμού.
Σε αυτούς τους χώρους κυριαρχεί ο επαγγελματικός δικαιωματισμός και κινηματισμός και ένα επίσημο ιερατείο της “γνώσης” και της ορθής αποψάρας. Ενώ τελικά πρόκειται για τεχνικές διαχείρισης πολιτικών στην κοινωνία, που είναι πλήρως ενταγμένες στο κράτος και το καπιταλισμό, με το αζημίωτο πάντα για τους “αριστερούς διαχειριστές”.

Με επίδικο την “δίωξη” των φασιστών με όρους πολιτικής και θεσμικής ορθότητας χωρίς αληθινά πολιτικά αποτελέσματα. -Και ευτυχώς που υπήρχαν/υπάρχουν το ΚΚΕ στα συνδικάτα και οι αναρχικοί στο δρόμο, (συν μικρότερες δυνάμεις ) που αντιμετώπισαν/ζουν τα φασιστοειδή όπως έπρεπε, εκεί που έπρεπε. Ενώ βλέπουμε και σήμερα ποιούς βαφτίζουν φασίστες οι διάφοροι κήνσορες τύπου Ψαρρά και ο ιδιοτελής εσμός των «οργανικών διανοούμενων» του Σύριζα, στην ουσία πια  όλους όσους είναι αριστερά του Σύριζα  πλην γραφικών και αναχωμάτων.
Το παρακάτω κείμενο είναι του Σπύρου Σούρλα από τα social media: 
Kαιρό τώρα έχει κολλήσει το μυαλό στο ότι ιδεολογικά τόσα χρόνια κάτι δεν κάναμε καλά..Και με αφορμή τον ψευτοφιλοσοφο τον Δ. Σεβαστάκη,που εντελώς άστοχα χρησιμοποίησε την ‘αναπλαισίωση’ ως όρο,είπα να κάνω ένα ‘reframing ‘ μικράς διαρκείας έστω.
Εν τάχει γιατί βαριέμαι ,θεωρώ πλέον ξεκάθαρα,μιλώντας για μένα,πως όσοι προερχόμαστε από την μούργα των φαρισαίων του Ρηγα, ΚΚΕες,ΑΚΟΑ ,ΚΚΕες Α-Α και λοιπών δυνάμεων πήραμε εντελώς λάθος δρόμο προσκολλώμενοι σε όσα είχαμε πει κάποτε ,θεωρώντας λανθασμένα πως όσα είπαμε παλιά ισχύουν.
Στην πραγματικότητα ούτε τα παλιά ίσχυαν ,γιατί ήσαν όλα του εποικοδομήματος,του κομφορμισμού και του ‘πολίτικου πολιτισμού’ της πλάκας…και ενός φιλελευθερισμού που ξώμεινε στα χρόνια της ΄κοινωνικής ειρήνης’ ως αποψάρα…Μετά πλάκωσαν τα ‘αντεθνικιστικά’ του Σημιτη, του Τακη Μιχα και των ‘Κοκκινοπράσινων’ που στην ουσία χαίρονταν με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας ,δηλαδή των σημερινών 53,που αποδείχτηκαν ότι πιο ξεφτιλισμένο…
Μόνιμος εστετισμός, επιλεκτικός επαγγελματικός κινηματισμός,άντε κάνα σουβλάκι να ψήσουμε και ο πυρήνας του ΣΥΝ και της ΑΚΟΑ ήταν γεμάτος λιγούρια,μονιμάδες ή παντελώς χορτάτους Πανεπιστημιακούς αραχτούς από το 89 και μετά.
Αυτό το πράγμα αναπαράχθηκε και στην νεολαία σύριζα και πλέον αποτυπώνεται και στα σχήματά τα μετά-σύριζα,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π
Άντε να πουλήσουμε ‘αντιφασισμό’ ,δικαιώθηκαν και διάφοροι λεχρίτες που έχτισαν καριέρες πάνω στην ανύπαρκτη παλιά Χ.Α,που επιτέλους με την κρίση και τις μαλακιάς της αριστεράς πήγε στο 6.5 % (επί χρονιά οι α λα καρτ έψαχναν με τον φακό ‘εθνικιστές’ .ρατσιστές κ.λ.π και τελικά έστειλαν κόσμο απέναντι) και τι καλά έγιναν και κυβέρνηση…
Και εμείς που προερχόμαστε από την ίδια αυτή μούργα που θεωρήσαμε ειδικά το 2012 πως άλλαξε η μούργα και έγιναν κάτι άλλο ,ελπίσαμε και τώρα τους κράζουμε γιατί το 90% αυτών παρέμειναν ως Κυβερνητικοί απατεώνες.
Ο λεγόμενος αρ. ευρωκομμουνισμος(όπως φυσικά και το σοβιετικό μοντέλο) είχε πεθάνει πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ ,αλλά εμείς νομίσαμε πως ξανααπέκτησε σάρκα και οστά, ενώ είχαμε ήδη βιώσει την συντριβή του σε όλη την Ευρώπη,που εδώ που τα λέμε σε μερικές χώρες είχε και σοβαρότερα ερείσματα..
Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει το μέλλον,αλλά προσωπικά θεωρώ πως χρειάζομαι ένα γερό μπάνιο για να ξεπλυθώ και απ’ολη αυτή την μούργα των ψευτοεστέτ και ειλικρινά αναρωτιέμαι πλέον ποια είναι αυτή η περίφημη ΄κληρονομιά ιδεών’ που κουβαλήσαμε ως εδώ..
Όσο το ξανασκέφτομαι το απόλυτα φυσιολογικό ήταν αυτά τα λιγούρια να μείνουν ή να περιφέρονται δήθεν ως αποχωρήσαντες περί τον σύριζα..
Εν τέλει πολύ πιο ειλικρινείς ήσαν εκείνοι οι ‘εσωτερικάκηδες’ και οι Ρηγάδες που από πολύ νωρίς διάλεξαν Σημιτη ,’μένουμε Ευρώπη’ κ.λ.π μιας και όλοι μας οι του ΕΣ προερχόμαστε από την ίδια μήτρα των φαρισαίων της ΄’αριστεράς και της προόδου’..και να τι ωραία που οι πιο πολλοί ξανασυναντήθηκαν ,τώρα έστω και ως δήθεν ‘αντίπαλοι’..
Υ.Γ.
Νταξει υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά οι περισσότεροι πέθαναν (οπότε δεν ξέρουμε τι θα επέλεγαν και απλά λέμε ουφ τουλάχιστον αυτοί ΑΝ ζούσαν θα έπρατταν αλλοιώς) και άλλοι περιφέρονται -περιφερόμαστε σαν τις άδικες κατάρες,που λένε και στο χωριό μου.

https://everythingispolitics.wordpress.com/2016/07/08/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου