Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

(Ο νεοφασίστας νεοφιλελές του διεθνοποιημένου κεφαλαίου και οι 53 τρίχες του βρωμίζουν την αριστερά όταν την επικαλούνται)! Κυρώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία αποφάσισε το Ecofin, μαζί και ο ΤσακαλώτοςΤο «πράσινο φως» για κυρώσεις κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας έδωσε, όπως αναμενόταν, το Ecofin κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Κομισιόν.

Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε (μαζί και ο Τσακαλώτος που δήθεν θα υπερασπιζόταν Ισπανία, Πορτογαλία). να εκκινήσει η διαδικασία κυρώσεων κατά των δύο χωρών λόγω των υψηλών τους ελλειμμάτων, ανοίγει όπως μεταδίδει το Reuters, τον δρόμο ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εισηγηθεί πιθανά πρόστιμα μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.

Με βάση την εισήγηση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία δεν έλαβαν όλα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσουν τα ελλείμματά τους κατά τη διετία 2014, 2015.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που είχε δώσει ο πρωθυπουργός, είχε ταχθεί κατά της επιβολής κυρώσεων στις δύο χώρες, ενώ σε ανάλογο - καίτοι σαφώς πιο χλιαρό - κλίμα κινήθηκαν και οι ομόλογοί του της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Ωστόσο, τελικά επικράτησε και πάλι η σκληρή γραμμή Σόιμπλε, η οποία και επικυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin.

Ζητούν «γρήγορο Brexit»

Στην αυστηρή γραμμή επιμένει η Ε.Ε. και για το θέμα του Brexit, ζητώντας από το Λονδίνο επιτάχυνση των διαδικασιών της εξόδου.

«Δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο», δήλωσε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επιτάχυνση στην ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της Τερέζα Μέι θα πρέπει να επιταχύνει και τη διαδικασία του Brexit.

«Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο αν ξεκινήσει και η διαδικασία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 'Οπως τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα το συντομότερο και να μην αναβάλει τις διαπραγματεύσεις «αενάως».Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/07/ecofin.html#ixzz4EE9i9r00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου