Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

(Μαλάκα πολίτη, οι λαοκτόνοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ)! Εικόνες ντροπής: 140 ράντζα στο Αττικό. Διασωληνωμένοι και οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο
Το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν, στέλνει ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και δράσεις προς επίλυση των προβλημάτων που έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη παρακωλύοντας το έργο των γιατρών και καθιστώντας τις συνθήκες απαράδεκτες για όσους νοσηλεύονται.
AdTech Ad

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν πως στο νοσοκομείο υπάρχουν 140 ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. 

"Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου, αποφασίσαμε να καταγγείλουμε για άλλη μια φορά την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου, την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους" αναφέρει το σωματείο εργαζομένων που δίνει στη δημοσιότητα και φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση.

"Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς. Στη χτεσινή γενική εφημερία 5/7/2016 είχαμε πάνω από 230 εισαγωγές και 140 ράντζα φορεία", αναφέρουν οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων.
Ζητούν "άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών πλήρως στελεχωμένου. Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).
Μαζικές προσλήψεις και επαναλειτουργία των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο)".
Για να καταλάβει κανείς πόσο δραματική είναι η κατάσταση, αρκεί να διαβάσει τις εξής γραμμές: "Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων. Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο. Γίναμε νοσοκομείο του διαδρόμου. Οι μισές (επτά σε αριθμό) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Φαύλος κύκλος".

Η ανακοίνωση τους αναλυτικά:


"Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου αποφασίσαμε να σταματήσουμε να ανεχόμαστε την παράνομη, καταχρηστική, επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών μας σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. Από την Πέμπτη 2 Απριλίου το ΑΤΤΙΚΟ θα ξαναγίνει ένα σύγχρονο νοσοκομείο του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της πραγματικής ιατρονοσηλευτικής φροντίδας. Είτε το θέλει η διοίκηση και οι υπηρεσίες του υπουργείου υγείας είτε όχι. Δεν θα ανεχτούμε άλλο την παρανομία.
Κάνουμε 4 χρόνια υπομονή. Έχουμε εξαντλήσει όλα τα νομικά μέτρα (μέχρι μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες στην εισαγγελία Αθηνών), έχουμε επανειλημμένα δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, έχουμε τεκμηριώσει επιστημονικά τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας. Έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Έχουμε τη στήριξη όλων των φορέων της περιοχής (σωματείων, δήμων, λαϊκών επιτροπών, πρωτοβουλιών κατοίκων, λαϊκών συνελεύσεων). Έχουν γίνει επανειλημμένες επερωτήσεις στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ακόμα και από τον νυν Υφυπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
ΞΑΝΑΛΕΜΕ!
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Υπερπληρότητα έως και 130% συνεχώς στο νοσοκομείο. Νοσηλευτικές πτέρυγες των 35 και 40 κλινών να δέχονται 60 ασθενείς με τους ίδιους νοσηλευτές, που είναι σε όλες τις κλινικές κάτω από τα όρια ασφαλείας. Πάνω από 1600 εισαγωγές ετησίως για κάθε παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου, δηλ. 120% πληρότητα καθημερινά. Νοσηλεία παθολογικών αρρώστων (σηπτικών, ανοσοκατασταλμένων, καρκινοπαθών) σε χειρουργικές και ορθοπεδικές κλινικές, που με τη σειρά τους μπλοκάρουν και την προώθηση των χειρουργικών και ορθοπεδικών αρρώστων. Διασωληνωμένοι στο διάδρομο, οξυγονοθεραπεία στο διάδρομο, αιμορραγίες στο διάδρομο. Γίναμε νοσοκομείο του διαδρόμου. Οι μισές (επτά σε αριθμό) αίθουσες χειρουργείου δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές. Ακτινολογικά μηχανήματα δεν συντηρούνται και βγαίνουν εκτός λειτουργίας. Φαύλος κύκλος!
Λέμε ξεκάθαρα!
Για το πρόβλημα με τα ράντζα στο ΑΤΤΙΚΟ δεν ευθύνονται οι γιατροί και το προσωπικό! Το πρόβλημα είναι πολιτικό! Είναι συνέπεια των μνημονίων, της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους και της δημοσιονομικής προσαρμογής, που επιβάλλει το κλείσιμο νοσοκομείων, τη μείωση των δημόσιων δαπανών, τους φραγμούς στις προσλήψεις προσωπικού.
Λύσεις υπάρχουν. Τις ξαναδιατυπώνουμε:
-Δημιουργία Αυτοτελούς Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
-Άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου Λοιμωδών.
-Συνεφημέρευση του ΑΤΤΙΚΟΥ με άλλο νοσοκομείο.
-Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΑΤΤΙΚΟ για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ).
-Επαναλειτουργία και ανασυγκρότηση των δομών Π.Φ.Υ. στην περιοχή μας (ιατρεία ΠΕΔΥ, 24ωρη λειτουργία Κέντρου Υγείας Περιστερίου, δημιουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου σε κάθε δήμο).
Από την προηγούμενη κυβέρνηση συναντήσαμε τείχος άρνησης. Συναντήσαμε την απαξίωση, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τις παραπλανητικές ανακοινώσεις. Συναντήσαμε, και αυτό ήταν το πιο ανεπίτρεπτο, την στοχοποίηση γιατρών - προσωπικού. Μας απαντούσαν δηλαδή ότι για τα ράντζα φταίνε οι γιατροί του ΑΤΤΙΚΟΥ, "που βάζουν τους πελάτες τους", οι "πανεπιστημιακοί, που αντί να δουλεύουν πάνε σε συνέδρια", οι νοσηλευτές που "δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους", οι επιμελητές του ΕΣΥ και οι ειδικευόμενοι που "δεν διακινούν γρήγορα τους αρρώστους" και άλλα πολλά.
Δυστυχώς έως σήμερα βλέπουμε την ίδια αντιμετώπιση.
Η διοικήτρια και η υποδιοικήτρια (κ.κ. Γιαννακάκου, Καρπούζου), εξακολουθούν να συναινούν στην παρανομία. Με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωστοπαναγιώτου εφαρμόζουν οργανόγραμμα γενικής εφημερίας της προηγούμενης διοίκησης, που νομιμοποιεί τα ράντζα (τα βαφτίζουν "επικουρικές κλίνες" και τα έχουν καταχωρήσει ψευδώς και παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα των κενών κλινών!) και την υπερπλήρωση του παθολογικού και χειρουργικού τομέα του ΑΤΤΙΚΟΥ (21η συνεδρίαση ΔΣ ΑΤΤΙΚΟΝ 13/11/2012, επισυνάπτουμε τα αντίστοιχα έγγραφα). Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των καθηγητών - διευθυντών των κλινικών και όλων των προϊσταμένων νοσηλευτών για την επικινδυνότητα αυτής της κατάστασης το υπουργείο, το ΕΚΕΠΥ, η ΔΥΠΕ τα ξέρουν όλα αυτά και σιωπούν.
Για να αντιστρέψουν όμως την πραγματικότητα και να βαφτίσουν το κρέας ψάρι υποκρίνονται ότι χτυπάνε την "παρανομία":
1) Πιέζουν τους γιατρούς για γρήγορα και ανολοκλήρωτα από πλευράς διάγνωσης και θεραπείας εξιτήρια, ώστε να υπάρχει το "νόμιμο όριο" του 25% των κενών κλινών πριν την γενική εφημερία! Μα ποιό νόμιμο όριο; Επί των 70 και 80 κρεβατιών (δηλ. των ράντζων και των φορείων) ή επί των κανονικών; Δεν ξέρουν απλά μαθηματικά; Ότι άλλο το 25% επί των 40 κλινών και άλλο επί των 80; Ποιον κοροϊδεύουν; Και σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί σε 4 ημέρες να ολοκληρωθεί η αντιμετώπιση άνω του 50% των νοσοκομειακών εισαγωγών; Τέτοια ιατρική θέλουν για τον Ελληνικό λαό;
2) Κατηγορούν τους γιατρούς ότι εισάγουν τακτικά περιστατικά σε μέρα γενικής εφημερίας και έτσι δεν επαρκούν οι κλίνες για τα επείγοντα. Τι μας λένε; "Αφού η ίδια η διοίκηση, σε γνώση του υπουργείου, έχει απαγορέψει τις εισαγωγές σε μέρα μη εφημερίας". Πότε λοιπόν θα μπουν τα περιστατικά λίστας, δηλαδή τα περιστατικά που πρέπει να χειρουργηθούν ή να αντιμετωπιστούν σε τακτική βάση; Μπορεί η νόσος τους να περιμένει για χρόνια; Ή πρέπει να πάνε στον ιδιωτικό τομέα; Προφανώς προς τα εκεί τους ωθούνε και ας ορκίζονται για το αντίθετο.
Επιλεκτική λοιπόν νομιμότητα κυρίες διοικήτριές μας; Νόμιμα τα ράντζα και η απαγόρευση των τακτικών εισαγωγών, παράνομη η σωστή άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής;
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ! ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ!
ΤΑ ΡΑΝΤΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. Το απαράδεκτο διοικητικό έγγραφο, που νομιμοποιεί τα ράντζα στις κλινικές πρέπει να αποσυρθεί! Η ΜΟΝΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΚΛΙΝΗ".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eikones-ntrophs-140-rantza-sto-attiko-diaswlhnwmenoi-kai-oksygonotherapeia-sto-diadromo.4158699.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου