Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο "αντικομμουνιστής" Γ.Γ. της κυβέρνησης μιλάει σαν "αδερφός" με τον Η. Κασιδιάρη



"Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίσημη ανακοίνωση του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

"Το μαγνητοσκοπημένο βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ανεξάρτητα από τις μεθόδους που έχει προκύψει, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και το ακροδεξιό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η «αδελφική» συνομιλία του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και κατά δήλωσή του «αντικομμουνιστή» κ. Μπαλτάκου, με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και αποκαλύπτει τον πλήρη καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το νεοναζιστικό κόμμα από την πλευρά της κυβέρνησης.
Μια κυβέρνηση που κρατούσε τις υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν η Χ.Α στα συρτάρια, φλέρταρε ανοιχτά ακόμα και με το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας μαζί της και αποφάσισε να λάβει δράση ενάντια στην εγκληματική οργάνωση μετά τη στυγερή δολοφονία του Π. Φύσσα, βλέπει τώρα συνομιλίες όπου ανώτερα στελέχη της «καρφώνουν» τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το θέμα στους ίδιους τους Χρυσαυγίτες. Επιβεβαιώνονται πλήρως οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική συνενοχή στην άνοδο του νεοναζιστικού φαινομένου, χωρίς όμως να αθωώνεται επ' ουδενί μια εγκληματική οργάνωση, που χρησιμοποιεί μεθόδους μαφίας.
Αυτή τη στιγμή, το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της. Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις, καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός".
Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη σχετικά με το βίντεο-καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α κατά του Τ. Μπαλτάκου
Μιλώντας στη Βουλή σχετικά με το βίντεο-καταγγελία του βουλευτή της Χ.Α κατά του Τ.Μπαλτάκου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Ο Γ.Γ του υπουργικού συμβουλίου μιλά με το βουλευτή της Χ.Α σα να είναι «αδέλφια», σα να είναι «κολλητοί». Το πιο σημαντικό δε, είναι, ότι ο κ. Μπαλτάκος αποκαλύπτει και δίνει στοιχεία για υπουργούς της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν «ξεπλένεται» η κυβέρνηση με μια ενδεχόμενη παραίτησή του. Γιατί ο ίδιος είναι πανίσχυρος σε αυτή τη θέση με εντολή Σαμαρά και γιατί στην υπόθεση εμπλέκονται, κατά τα λεγόμενά του στον κ. Κασιδιάρη, κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Εγείρεται μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την κυβέρνηση
Κατά συνέπεια ζητούμε, όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο -γιατί αυτό που μοιράστηκε είναι μόνο δυόμιση λεπτά- να το δώσουν στη Βουλή, στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη. Επίσης, δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην συμβαίνει τίποτα. Πρέπει να παρουσιαστούν στο Κοινοβούλιο ο κ.Δένδιας, ο κ.Αθανασίου, ο ίδιος ο κ.Μπαλτάκος που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα είκοσι φορές την ημέρα, και τώρα έχει εξαφανιστεί. Εντέλει, ας παρουσιαστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συζητήσουμε τα σοβαρά θέματα της δημοκρατίας, της διάκρισης των εξουσιών, της ειλικρινούς καταπολέμησης του νεο-ναζιστικού φαινομένου. Ανάλογα με τις απαντήσεις, επιφυλασσόμαστε και για περαιτέρω πρωτοβουλίες και προτάσεις. Είναι βέβαιο πάντως ότι εγείρεται μείζον θέμα για τη δημοκρατία, που η Βουλή πρέπει να το εξετάσει, και μείζον θέμα για την κυβέρνηση.
Θέλουμε το μαχαίρι να μπει πολύ βαθιά στο κόκκαλο προς όλες τις κατευθύνσεις
Το μικρό αυτό απόσπασμα του βίντεο δίνει πολλές εξηγήσεις γιατί για πολλά χρόνια κατηγορούσαμε την κυβέρνηση για ανοχή και ατιμωρησία της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και γιατί, παρά τις 44 σχετικές ερωτήσεις και επερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή ήταν πάντα υπεράνω του νόμου. Είχε «κολλητούς» πολύ ψηλά μέσα στην κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε το μαχαίρι να μπει πολύ βαθιά στο κόκκαλο προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς την αυστηρή ποινική αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων αλλά και προς όσους παρανομούν, παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/syriza_o_antikommoynisths_g_g_ths_kyvernhshs_milaei_san_aderfos_me_ton_h_kasidiarh.2719855.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου