Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Φτάνει πια με τον αποπροσανατολισμό σχετικά με το βίντεο Μπαλτάκος-Κασσιδιάρης !!!

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το εν λόγω βίντεο το πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό έχει επικεντρωθεί (όχι τυχαία) σε 2 δευτερεύουσες και ανούσιες επισημάνσεις: την κρυφή μαγνητοσκόπηση από πλευράς Κασσιδιάρη και την αναφορά Μπαλτάκου για…

τηλεφωνικές συνεννοήσεις Αθανασίου-Δένδια με ανακριτές.

Όλοι έπεσαν από τα σύνεφα και μας δουλεύουν ψιλό γαζί σχετικά με την «ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», τη διάκριση των εξουσιών, την υπεράσπιση του συντάγματος, της δημοκρατίας και άλλα καταγέλαστα. Λες ήταν ποτέ ανεξάρτητη η διακαιοσύνη. Λες και οι ανακριτές, οι εισαγγελείς, οι δικαστές δεν παίρνουν πάντα γραμμή από τους φυσικούς και πολιτικούς τους προϊσταμένους (όπως στις δεκάδες περιπτώσεις φυλακισμένων αγωνιστών ή διωκόμενων διαδηλωτών, απεργών κλπ). Λες και ο αστικός μύθος της διάκρισης εξουσιών, ενός συστήματος που δήθεν λειτουργεί ουδέτερα και διασφαλίζει με δικλείδες ασφαλείας την αποφυγή κατάχρηση εξουσίας και άλλες σχετικές μπαρούφες, έχει επιβεβαιωθεί οπουδήποτε εδώ και 2 αιώνες.

Πολύ περισσότερο σε περιβάλλον συστημικής κρίσης και επιβολής καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, που η διακυβέρνηση γίνεται μέσω διαταγμάτων και συγκεντρώνεται στην εκτελεστική εξουσία (κυβέρνηση), η οποία υποδεικνύει τις κατευθυντήριες γραμμές των ασκούμενων πολιτικών και επιλογών που θέλει να εφαρμόσει τόσο στη νομοθετική εξουσία (κοινοβούλιο) όσο και στη δικαστική εξουσία.

Για το γεγονός ότι ο Μπαλτάκος ήταν ο εξουσιοδοτημένος από το ακροδεξιό (και προσφάτως αντιναζιστικό) επιτελείο Σαμαρά να συνομιλεί με την Χρυσή Αυγή, κανείς δεν το αναφέρει. Ούτε ότι ο Μπαλτάκος ως γραμματέας της κυβέρνησης δεν ήταν μόνο συντονιστής των υπουργείων αλλά και επιτελικός υπεύθυνος για όλα τα σώματα στρατού.

Η περίπτωση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασσιδιάρη, καταδεικνύει με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο αυτό που κυρίως οι αναρχικοί τονίζουν σε όλες τις αναλύσεις τους: τις οργανικές σχέσεις κράτους-παρακράτους, τις διαρκείς συνεννοήσεις, την κατανομή ρόλων κλπ. Εξάλλου ο πιο έγκυρος όρος είναι αυτός του «βαθέως κράτους» (σε σχέση με την πιο επιδερμική και τεχνική διάκριση κράτους-παρακράτους), εκπρόσωποι του οποίου είναι και ο Μπαλτάκος και ο Κασσιδιάρης.

Αν κάτι εν τέλει έγινε πέρα από κάθε αμφισβήτηση σαφές με το συγκεκριμένο βίντεο, είναι τα συγκοινωνούντα δοχεία στην «ακρο-δεξιά πολυκατοικία», τις κοινές κατευθύνσεις και την κατανομή ρόλων της προηγούμενης διετίας κατά μεταναστών και αγωνιζόμενων ανθρώπων. Μια συνεργασία-συνέργεια που λόγω υπέρμετρων -σταδιακά- φιλοδοξιών της ναζιστικής συμμορίας, των τάσεων της για διαμόρφωση δικής της ατζέντας και μεθοδολογίας χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ανώτερων κλιμακίων, την ανάληψη δολοφονικών δράσεων που οδηγούσαν σε πιθανές εκρήξεις και κοινωνική-πολιτική αποσταθεροποίηση και την έλξη όλο και περισσότερων δεξιών ψηφοφόρων οδήγησε στην κωμωδία του κρατικού και κυβερνητικού «αντιναζισμού».

Δεν αποκαλύφθηκε καμία ξεφτίλα του Μπαλτάκου, της ΝΔ ή των κυβερνητικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη. Έγινε όμως ξεκάθαρο και στους πλέον αφελείς ότι η ναζιστική συμμορία είναι γέννημα θρέμα του βαθέως κράτους, γέννημα θρέμα του συστήματος, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Να μετονομαστεί και να μεταλλαχθεί κάπως για να ξεπλυθεί όσο γίνεται από την δολοφονική της δράση μπορεί, να καταργηθεί όχι. Μόνο ο αντικρατικός-αντικαπιταλιστικός-αντιεξουσιαστικός-αντιφασιστικός αγώνας μπορεί να τη συντρίψει.



πηγη

http://paganeli.wordpress.com/2014/04/04/%CF%86%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου