Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

(Κυρ. 20/04/14 – 17:06)
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ*
Το αόρατο χέρι των αγορών μπορεί να μην έχει ακόμα λειτουργήσει παρά τα αντιθέτως θρυλούμεθα από το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο, ωστόσο, από την πρόσφατηΚεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και εντεύθεν διαπιστώνουμε πως το αόρατο χέρι της «ανεξάρτητης», «αντιμνημονιακής» δημοσιογραφίας συντονίζει άριστα τα διάφορα δελτία ειδήσεων ή γραπτά.
Την αρχή έκανε (ή τη γραμμή έδωσε, αν προτιμάτε) ο κοςΧατζηνικολάου για να ακολουθήσουν κι άλλοι όψιμα αντιμνημονιακοί κονδυλοφόροι, οι οποίοι ανέλαβαν αυτόκλητα να παίξουν το ρόλο των δεξιών τιμητών που ξεμπροστιάζουν τους «αριστερούς υπονομευτές» του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβερνητικής του προοπτικής.

Το παραμύθι πως ο ΔΑΠίτης Χατζηνικολάου και άλλοι προφυλάσσουν το ΣΥΡΙΖΑ από το συνιδρυτή του (ΣΥΡΙΖΑ), Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα, σε άλλους καιρούς θα προσφερόταν για άφθονα γέλια, όμως σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς, αν δεν προσεχθεί, μπορεί να οδηγήσει σε κλάματα.
Κι επειδή ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία δεν έχουν άλλοκαιρό για δάκρυα θα πρέπει κατ’ αρχήν όσοι δεν ανακαλύψαμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% αλλά παλέψαμεγια να τον φτάσουμε εκεί από τις δύσκολες μέρες του 4% ή και λιγότερο, να αντιληφθούμε δύο πράγματα, προκειμένου να πράξουμε τα δέοντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε την πολιτική του επιρροή, κατά συνέπεια και τα εκλογικά του ποσοστά, όταν οι σημερινοί τιμητές του ήταν σφοδροί πολέμιοί του εξαιτίας του προγραμματικού, κινηματικού και στρατηγικού του ριζοσπαστισμού.
Αυτό το ριζοσπαστισμό, που τόσο αναγκαίος είναι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μπορούννα τον εγγυηθούν και να τον ενισχύσουν μόνο τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωκομματική δημοκρατία, εξ’ ου και αμφότερα βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο όχι μόνο των γνωστών μας αντιπάλων αλλά και των καινούργιων όψιμων φίλων μας.
Οι διάφοροι δεξιοί τιμητές ανακαλύπτουν τους αριστερούς δήθεν υπονομευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα υποτιθέμενα ρήγματα στο εσωτερικό του όχι για να προστατεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα το κάνουνγια να υπονομεύσουν τα φυσιογνωμικά εκείνα χαρακτηριστικά του, που τον καθιστούν επικίνδυνογια τα συμφέροντα τους και ελκυστικό για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
Εξ’ ου και η ωμή παρέμβαση τους στα εσωτερικά του κόμματος μας οφείλει να λάβει μία ομόφωνη και ομόψυχη καταδίκη από τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, με την ηγεσία του κόμματος να είναι αυτή που θα δώσει πρώτη τον τόνο και θα στείλει το μήνυμα πως δεν χρειαζόμαστε κανέναν, πόσο μάλλον διάφορους εκπροσώπους του περιβόητου και διαχρονικού τριγώνου της εγχώριας διαπλοκής, να μας κάνει υποδείξεις για την πολιτική μας γραμμή και την εσωκομματική μας λειτουργία.
*Ο Παναγιώτης Αθανασιάδης είναι μέλος της Κ.Ε. και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Κυριακή 20 Απριλίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16080:-l-r-&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου