Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κύριε Κουτσούμπα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε όταν το ΠΑΜΕ νομιμοποιούσε στους εργασιακούς χώρους την δράση της ΧΑ και του Κασιδιάρη;



Οδόφραγμα


Κουβάλησαν τους νεοναζί στη Χαλυβουργία και θέλουν να βγουν και από πάνω

Από Kontra News
Την ανάγκη για ενίσχυση της «περιφρούρησης του αγώνα» επειδή «όσοι έρχονται εδώ δεν έρχονται όλοι για το καλό μας», τόνιζε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Σιφωνιός. Σ’ αυτούς, πάντως, που δεν πηγαίνουν για το καλό των απεργών χαλυβουργών φαίνεται πως δεν συγκαταλέγονται οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής». Αυτοί, με επικεφαλής δυο από τα πρωτοπαλίκαρα του ελληνικού νεοναζισμού, τους Κασιδιάρη και Παναγιώταρο, έγιναν δεκτοί στο χώρο της απεργίας, ενώ ο ίδιος ο Σιφωνιός έκανε τον κονφερανσιέ στο σόου που έδωσαν οι Χρυσαυγίτες, υποδεχόμενός τους, χειροκροτώντας τον «σκίνχεντ» Κασιδιάρη που… απηύθυνε χαιρετισμό και προσφωνώντας τους στο τέλος!
Το πιο προκλητικό όλων είναι ότι η φυλλάδα του Περισσού, είκοσι μέρες πριν την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στη Χαλυβουργία, είχε επιχειρήσει μια χυδαία προβοκάτσια, ταυτίζοντας την «Κόντρα» με τη «Χρυσή Αυγή» («Κοινοί “προβληματισμοί” από “Κόντρα” και “Χρυσή Αυγή”», Ριζοσπάστης, 28.1.2012).
Σ’ αυτή τη χυδαία προβοκάτσια του Περισσού απαντήσαμε στο φύλλο μας της 4ης Φλεβάρη, με σχόλιο υπό τον τίτλο «Γιατί ο Περισσός επιτίθεται στην “Κόντρα”;» (βλέπε εδώ). Γράφαμε σ’ αυτό το σχόλιο:
«Προβοκάτσια από τον τίτλο ακόμα, που αποκαλύπτει ότι τα δημοσιεύματα της “Κ” για την απεργία των χαλυβουργών, που έχουν γνωρίσει μεγάλη διάδοση στο Διαδίκτυο, “πόνεσαν” την ηγεσία του Περισσού. Κάποιους προβληματισμούς είδε μέσα στις γραμμές του, αλλιώς δεν θα έστηνε την προβοκάτσια (…) Οι αναγνώστες της “Κ” γνωρίζουν βέβαια την αλήθεια για τις θέσεις της εφημερίδας. Οι αναγνώστες του “Ριζοσπάστη” δεν την γνωρίζουν (τουλάχιστον αυτοί που δεν παρακολουθούν συστηματικά το Διαδίκτυο). Και βέβαια, η ηγεσία του Περισσού πετσόκοψε ένα σχόλιο, αφαιρώντας όλα τα ουσιαστικά σημεία του για να το διαστρεβλώσει γκεμπελίστικα και έκρυψε ένα πολύ μεγαλύτερο άρθρο που αναφερόταν αναλυτικά στην απεργία των χαλυβουργών και στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει σε βάρος των εργατών ο Περισσός, αδιαφορώντας για τη νίκη του αγώνα τους και ενδιαφερόμενος μόνο για την προώθηση της δικής του εκλογικής και συνδικαλιστικής τακτικής. Μιας τακτικής που μετατρέπει τους απεργούς σε διαμαρτυρόμενους απολυμένους και όχι σε εργάτες που θα επιβάλλουν το ταξικό τους δίκιο».
Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι η «Χρυσή Αυγή» θα γινόταν δεκτή στον Ασπρόπυργο, εκεί που μαζεύονται οι απεργοί χαλυβουργοί και που ο Περισσός τόσες φιέστες έχει στήσει. Δεν φανταζόμασταν ότι ένας νεοναζί «σκίνχεντ» θα μιλούσε από το ίδιο βήμα που έχει μιλήσει η Παπαρήγα και τόσα άλλα στελέχη του Περισσού.
Η φιέστα των εργατοκάπηλων νεοναζί έγινε την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Φρόντισαν να την κοινοποιήσουν οι ίδιοι με βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο. Τους βλέπουμε να προσέρχονται στο εργοστάσιο κουβαλώντας μερικές κούτες με τρόφιμα: μερικά γάλατα, μερικά μακαρόνια και δυο πεντόκιλα με λάδι. Ολα από άγνωστες μάρκες. Ισως να τ’ άρπαξαν από κάποιο μαγαζί μεταναστών, στις επιδρομές που κάνουν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά η κάμερα κάνει ζουμ στις κούτες και βλέπουμε κολλημένα πάνω τους μεγάλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Ψηφίζουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος». Στη συνέχεια, ο Κασιδιάρης παίρνει το μικρόφωνο και απευθύνει χαιρετισμό, λέγοντας ότι η «Χρυσή Αυγή» ήταν από την αρχή στο πλευρό των χαλυβουργών, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε πιο πριν, γιατί είναι εργαζόμενοι και δεν προλάβαιναν!
Με το που τελειώνει ο Κασιδιάρης ακούγονται μερικά χειροκροτήματα. Δεν βλέπουμε ποιοι χειροκροτούν, αν είναι εργάτες ή μόνο νεοναζί. Σίγουρα, όμως, βλέπουμε έναν (και τι έναν!) να χειροκροτεί. Δίπλα στον νεοναζί στέκεται ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος του Περισσού Γ. Σιφωνιός, ο οποίος αφήνει το τσιγάρο στο στόμα, κατεβάζει το χέρι και χειροκροτά τον «Χρυσαυγίτη». Μετά παίρνει ο ίδιος το μικρόφωνο και έχοντας πάντοτε δίπλα του τον Χρυσαυγίτη» λέει: «Εχουμε όλη την Ελλάδα στο πλευρό μας. Βλέπουμε τι γίνεται για παράδειγμα στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, που πήγε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα βλέπουμε πολύ καθαρά Βορίδη και Γεωργιάδη, προσχωρούνε σ’ αυτό το μέτωπο κόντρα και στο αυτό. Είναι πολιτικά παιχνίδια που θέλουν όμως να τσακίσουν τους εργαζόμενους».
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση αυτής της παραληρηματικής προσφώνησης. Το νόημά της είναι σαφέστατο. Ολη η Ελλάδα –και η «Χρυσή Αυγή»– είναι μαζί μας, εκτός από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, με ιδιαίτερη αναφορά στους Βορίδη και Γεωργιάδη, που –σε αντίθεση προφανώς με τους «Χρυσαυγίτες»– προσχώρησαν στο μαύρο μέτωπο!
Η συνέχεια δίνεται στο σάιτ των νεοναζί, όπου διαβάζουμε: «Στο πλευρό των συμπατριωτών μας απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής. Στους αγωνιζόμενους Ελληνες εργάτες μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους Χρυσαυγίτες ήταν θερμή και η αποδοχή πλήρης. Στον σύντομο χαιρετισμό του εκπροσώπου μας εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων χαλυβουργών. Διαγράφηκαν έτσι οριστικά οι συκοφαντικές αναφορές και τα ψέμματα του ΚΚΕ και των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δυσφημούσαν το Κίνημά μας. Απ’ ότι φάνηκε σήμερα, οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν σιχαθεί τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της αριστεράς και στρέφονται πλέον ανοικτά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Δεν είναι τυχαίο πως η αντιπροσωπεία μας καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των χαλυβουργών, ενώ ο επικεφαλής του σωματείου ευχαρίστησε δημόσια τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την συμπαράστασή του. Δεν παρέλειψε επίσης να επιτεθεί στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και κυρίως, στο νέο δίδυμο της ΝΔ Βορίδη-Γεωργιάδη. Η σημερινή αγωνιστική παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των Ελλήνων Χαλυβουργών είναι βέβαιο πως έκανε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και αναρχοκομμουνιστές να πάθουν πολλαπλά εγκεφαλικά. Το μήνυμα που έχει περάσει πλέον παντού είναι πως ένα ασυμβίβαστο Εθνικιστικό Κίνημα – με λαϊκά και επαναστατικά χαρακτηριστικά – έχει γεννηθεί μέσα στην κοινωνία και πολύ σύντομα θα κυριεύσει ολόκληρη την Ελλάδα».
Οπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασε σάλος στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερα από άτομα και συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, που έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους οργανώνοντας σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συγκέντρωσης οικονομικής ενίσχυσης και που δεν μπορούσαν ποτέ να διανοηθούν ότι θα συνέβαινε αυτό το αισχρό γεγονός, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον πρόεδρο του σωματείου και στέλεχος του Περισσού.
Τι θα περίμενε κανείς; Θα περίμενε μια αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος από τη μεριά του Περισσού και του ΠΑΜΕ και καταγγελία του Σιφωνιού που λειτούργησε ως κονφερανσιέ τον νεοναζί. Ο Περισσός διαγράφει κόσμο από τις γραμμές του όταν τολμά να αρθρώσει κριτική στην κομματική γραμμή. Σχετικά πρόσφατα έχει διαγράψει προβεβλημένα συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή διαφώνησαν στη συνδικαλιστική τακτική. Ο Σιφωνιός, όμως (και όσοι άλλοι συνήργησαν στο αίσχος), ετέθη υπό κομματική προστασία. Πέρασαν τρεις μέρες και ενώ το Διαδίκτυο βοούσε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από Περισσό μεριά. Την τέταρτη μέρα, επανεκτιμώντας τα γεγονότα, βλέποντας ότι οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες συνεχίζονταν, βλέποντας και την προκλητικότητα των νεοναζί στην ιστοσελίδα τους, αποφάσισαν να μιλήσουν. Και τι είπαν; Οτι όλα είναι προβοκάτσια της «Χρυσής Αυγής» και όσων κατήγγειλαν το αίσχος! Αυτοί έμπασαν τους νεοναζί σ’ ένα χώρο απεργιακού αγώνα, τον οποίο οργανωτικά ελέγχουν απόλυτα, και στο φινάλε, κατά τη γνώριμη τακτική τους, κατήγγειλαν όσους διαμαρτυρήθηκαν και τους… ταύτισαν με τη «Χρυσή Αυγή» (όπως ακριβώς δοκίμασαν να κάνουν και με την «Κόντρα», όταν η κριτική μας τους «πόνεσε»). Ομως, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς.
Τη Δευτέρα, τρεις μέρες μετά την επίσκεψη των νεοναζί, σκάρωσαν μια ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, η οποία «καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας». Αφού αναφέρει διάφορα για την εχθρική στάση της «Χρυσής Αυγής» που «από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα», η ανακοίνωση καταλήγει στο πρώτο συμπέρασμα: ότι οι «Χρυσαυγίτες» (τους οποίους δεν χαρακτηρίζει καν νεοναζί) «αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας» και γι’ αυτό «την 109 ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του».
Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση οι «Χρυσαυγίτες»; Πήραν, δηλαδή, το ρίσκο να φάνε ξύλο; Δεν το συνηθίζουν. Ας το προσπεράσουμε, όμως. Ας δεχτούμε και ότι τα εμετικά αυτοκόλλητα στα τρόφιμα τα είδαν μετά. Ο Σιφωνιός, το έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος, δεν κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει; Γιατί τους έδωσε το μικρόφωνο να μιλήσουν και στεκόταν δίπλα στον «Χρυσαυγίτη»; Γιατί χειροκρότησε; Γιατί έκανε αντιφώνηση ο ίδιος με αβανταδόρικο τρόπο για τους «Χρυσαυγίτες»; Την κάμερα που τραβούσε δεν την είδε ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος από τα στελέχη του Περισσού;
Συγνώμη, αλλά θα πρέπει να είναι κανείς ή βλάκας ή «στημένος» για να χάψει τέτοιες δικαιολογίες. Εβαλαν μπροστά το ΔΣ του σωματείου για να κρύψουν τις πομπές τους. Αντί να κάνουν μια καθαρή αυτοκριτική (έννοια και πρακτική που τους είναι εντελώς ξένη), προσπάθησαν να βγουν και από πάνω, βρίζοντας συλλήβδην όσους κατήγγειλαν το αίσχος τους ότι «δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους». Εφτασαν στο σημείο να ταυτίσουν όλο τον κόσμο της αλληλεγγύης με τους νεοναζί, γράφοντας: «Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών»! Για μια ακόμη φορά, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και πολιτικό άρθρο, στην τελευταία σελίδα του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 21 Φλεβάρη. «Βρήκε ευκαιρία η “Χρυσή Αυγή” να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”», είναι οι πρώτες λέξεις του άρθρου, λες και οι νεοναζί έκαναν ό,τι έκαναν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια του Σιφωνιού και των άλλων ΠΑΜιτών, που κάνουν face control σε όσους πηγαίνουν στον Ασπρόπυργο. Και στο τέλος, ταυτίζει με τη «Χρυσή Αυγή» μια σειρά συλλογικότητες που κατήγγειλαν το αίσχος τους.
Τι αποκαλύπτει αυτό το γεγονός; Αποκαλύπτει, πρώτον, ότι ο Περισσός βρίσκεται σε πανικό, λόγω της άθλιας κομματικής διαχείρισης που έκανε σ’ έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα. Γι’ αυτό και τα στελέχη του δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν στοιχειωδώς τι σημαίνει να μπάζεις στο χώρο της απεργίας τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες που σακατεύουν καθημερινά ξεμοναχιασμένους μετανάστες εργάτες. Αποκαλύπτει, δεύτερον, για πολλοστή φορά, πόσο αδίστακτος είναι αυτός ο μηχανισμός, όταν πρόκειται να συγκαλύψει τις βρομιές του και να συκοφαντήσει άλλους.
Σας παραπέμπουμε και σε δύο παλιότερα άρθρα μας για την απεργία.
Πώς μπορούν να νικήσουν οι χαλυβουργοί;
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=15773&cat_id=22&pos=2&issue_id=424
http://vathikokkino.com/2012/02/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου